dromeis Arxiki  copy

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση που διεξήχθη την Πέμπτη στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρικαλινοί πολίτες.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων οργάνωσε ομιλίες με την ονομασία «Μαραθώνιες Διαδρομές»  με κύριο θέμα το άθλημα του Μαραθώνιου Δρόμου και τα μυστικά του .Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τους δόθηκε η  ευκαιρία να ακούσουν 2 εξαίρετους  και καταρτισμένους καθηγητές του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλίας πάνω σε θέματα αγώνων δρόμων αντοχής.

Τους δύο καθηγητές προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημοσθένης Πάλλας, αφού τους ευχαρίστησε για  την θετική τους απάντηση στην πρόσκληση που τους έγινε. Τον λόγο πήρε αρχικά  ο κ. Γιάννης Θεοδωράκης, καθηγητής στην αθλητική ψυχολογία του Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κύριος Θεοδωράκης πέρα από την ιδιότητα του καθηγητή, μίλησε και με την ιδιότητα του δρομέα, μιας και ίδιος έχει συμμετάσχει σε 8 μαραθώνιους και δεκάδες ημιμαραθώνιους. Ανέλυσε τον τρόπο σκέψης ενός δρομέα κατά την διάρκεια ενός αγώνα δρόμου αντοχής και στην συνέχεια ανέπτυξε την χρήση τεχνικών για την βελτίωση της ψυχολογίας του.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Σούλας, Καθηγητής Κλασικού Αθλητισμού στο Σ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλίας, ο οποίος είναι γνωστός στην τρικαλινή κοινωνία για την πολυετή ενασχόληση του με τους αγώνες δρόμου αντοχής, αλλά και την ανάδειξη μεγάλων ταλέντων. Ο κ. Σούλας ξεκίνησε την ομιλία του  με τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των δρομέων σε έναν μαραθώνιο δρόμο. Στην συνέχεια  ανέλυσε προπονητικά προγράμματα για αρχάριους αλλά και για ελίτ δρομείς του Μαραθωνίου δρόμου.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών το λόγο πήρε το ακροατήριο καθώς είχε  την ευκαιρία να κάνει ερωτήσεις στους δύο καθηγητές  οι οποίοι απάντησαν  σε όλες τις ερωτήσεις.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Γιάννης Κουτεντάκης καθώς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Έφη Λεβέντη.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους δύο καθηγητές που δέχθηκαν την πρόσκληση, καθώς και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

dromeis 1

?

?

 

 

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…