MAgnisia copy

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, σε συνεργασία με το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αυστρία, την αεροπορική εταιρεία Flyniki και φορείς της Μαγνησίας, πρόκειται να διοργανώσουν το διάστημα 10-13 Μάιου, επαγγελματικό ταξίδι γνωριμίας και εξοικείωσης δημοσιογράφων αυστριακών μέσων ενημέρωσης στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η ομάδα των δημοσιογράφων που αποτελείται από εκπροσώπους των κυριότερων ημερήσιων εφημερίδων και επαγγελματικών τουριστικών εντύπων της Αυστρίας θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τις φυσικές ομορφιές της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, τις ξενοδοχειακές υποδομές, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στα νησιά και κατ’αναλογία να προβάλουν και να διαφημίσουν τα απαράμιλλης ομορφιάς μέρη της νησιωτικής Μαγνησίας. Οι δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν από στελέχη του τμήματος εμπορίου και τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων που έχουν επιμεληθεί το πρόγραμμα φιλοξενίας τους και θα συνοδεύονται από εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Flyniki και του γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη «οι στοχευμένες δράσεις της Περιφερειακής Αρχής για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Οι προορισμοί «Σποράδες – Πήλιο – Μαγνησία» είναι γνωστοί και αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί που έχουν πλέον αποκτήσει «φανατικούς» λάτρεις στο κοινό της Αυστρίας το οποίο ελπίζουμε να πρωταγωνιστήσει σε αφίξεις κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Παρά τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που αντιμετωπίζει και η χώρα μας και εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στοχεύουμε με συγκεκριμένες δράσεις και επενδύουμε στον τουρισμό, στην τουριστική προβολή του Νομού μας, στη νησιωτική και την ηπειρωτική Μαγνησία και τις Σποράδες».

Παράλληλα την Πέμπτη 21 Απριλίου έφθασε στο Βόλο πολυμελής αντιπροσωπεία ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο φιλοξενίας τους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και επαγγελματίες της περιοχής. Πρόκειται συγκεκριμένα για τριάντα επτά (37) τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι θα παραμείνουν στην περιοχή μας έως τις 24 Απριλίου και πέραν των ξεναγήσεών τους στο Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή της χερσαίας Μαγνησίας θα έχουν σειρά επαφών με ξενοδόχους και φορείς με σκοπό τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων τους με νέους μη κορεσμένους προορισμούς και τη διερεύνηση δυνατοτήτων περαιτέρω συνεργασιών.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη σε δηλώσεις της καλωσορίζει την αποστολή ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από τη γείτονα χώρα στην πόλη του Βόλου και ευελπιστεί σε μια περεταίρω συνεργασία με φορείς και ξενοδόχους του Νομού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχοντας ως βασική προτεραιότητα τον τουρισμό, στηρίζει τέτοιες κινήσεις για συνεργασίες, έχοντας ως πρωτεύοντα σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού στη Μαγνησία, προς όφελος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά και των τοπικών κοινωνιών γενικότερα.

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…