siraga-tempwn

Στις αρχές της εβδομάδας, ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε το πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση και παράδοση της Παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα, τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου στην κυκλοφορία.

Η υπογραφή έρχεται μετά από εισήγηση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη από την Διευθύνουσα Υπηρεσία Κατασκευής Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου-Βορείου Ελλάδος και αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο στην κατασκευή του έργου.

Στο τέλος Μαρτίου 2017, θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα 25 χλμ που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη οδική Σήραγγα της Ελλάδας και των Βαλκανίων, δηλαδή τη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6 χλμ, και ακόμα δύο Σήραγγες 2 χλμ (πάλι στα Τέμπη) και 3 χλμ στον Πλαταμώνα.

Επίσης θα λειτουργήσουν τα 14 χλμ ανοιχτής οδοποιίας που είναι μεταξύ των Σηράγγων αλλά και στην ένωση του έργου με την Εθνική Οδό στον Ευαγγελισμό και τη Σκοτίνα.

Με την παράδοση του τμήματος αυτών των 25χλμ. και μετά από έργα 30 και πλέον ετών, κλείνει ο κύκλος και ο βασικός οδικός άξονας της χώρας Αθήνα-Θεσσαλονίκη μήκους 500χλμ. θα είναι σε όλο του το μήκος κλειστός αυτοκινητόδρομος.

Το τμήμα Ευαγγελισμός – Σκοτίνα θα διανύεται σε περίπου 12 λεπτά γρήγορης ασφαλούς οδήγησης αντί για 30 λεπτά σήμερα, δηλαδή περίπου 20 λεπτά γρηγορότερα ενώ το Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διανύεται σε περίπου 4 ώρες. Τα πρώτα έργα αναβάθμισης είχαν ξεκινήσει την δεκαετία του 1980 και αφορούσαν τμήματα που ξεκινούσαν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

imerisia.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …