katamaran

Ο 46χρονος και η 6χρονη κόρη του ξεκίνησαν για μια μικρή βόλτα με καταμαράν αλλά το πηδάλιο χάλασε και κατέληξαν να διασχίσουν 2.000 χλμ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια στη θάλασσα ενός 46χρονου και της 6χρονης κόρης του, καθώς βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς μετά από ένα μήνα που ήταν αγνοούμενοι.

 Ο 46χρονος είχε ξεκινήσει μαζί με το παιδί του μια μικρή βόλτα με το καταμαράν τους στην ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας. Μια καταιγίδα όμως κατέστρεψε το πηδάλιο του σκάφους και κατέληξαν να παρασυρθούν από τα ρεύματα.

Την Τετάρτη το μήκους 6,4 μέτρων σκάφος τους έδεσε στην Ουλαντούλα, ένα λιμάνι 230 χλμ νότια του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, όπου κατέληξε έχοντας διασχίσει 2.000 χιλιόμετρα στην επικίνδυνη Θάλασσα της Τασμανίας.

«Όταν βρεθήκαμε χωρίς πηδάλιο, δεν είχαμε και πολλές επιλογές. Περίμενα να βελτιωθεί ο καιρός, κάτι που δεν έγινε, με επακόλουθο να μας σπρώξει προς τα νότια και μακριά», είπε ο 46χρονος, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια αποφάσισε να κατευθυνθούν προς την Αυστραλία δια μέσου της Θάλασσας της Τασμανίας.

Με την άφιξή τους στην Αυστραλία έλαβε τέλος και η διεθνής έρευνα που διεξαγόταν όλο αυτό το διάστημα για τον εντοπισμό τους.

Πηγή:news247.gr, Reuters

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Βησσαρίωνας: «Εφυγε» από τη ζωή η Τριανταφυλλιά Κράλλη

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΑΛΛΗ ΕΤΩΝ 89 Θανούσα κηδε…