gk

Συνεδρίασε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, η γραμματεία αυτοδιοίκησης της ΝΔ υπό τον γραμματέα Τάσο Γαιτάνη, όπου μέλος είναι ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Τρικάλων, δημοτικός σύμβουλος Πύλης και π. Αντιδήμαρχος Γιάννης Κουτσονάσιος.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν:<< Οι εξελίξεις σχετικά με τα θέματα αυτοδιοίκησης>>.

Η ΝΔ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και τις αλλαγές που θέλει να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο στον Καλλικράτη. Δεν συμμετέχει όμως στην επιτροπή στο υπουργείο υπό τον κ. Πολάκη διότι πιστεύει ότι το αναλογικό σύστημα που θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνει τις διοικήσεις.

Στις επιτροπές του κόμματος για την αυτοδιοίκηση συζητούνται τα εξής: Διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική αυτοδυναμία των Δήμων και των περιφερειών, οργάνωση Α΄ ΚΑΙ Β΄ βαθμού, καινοτομία, πάταξη γραφειοκρατίας, αναπτυξιακή διατήρηση ΠΕΠ-ΕΣΠΑ από το Β΄ βαθμό, έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό, επιμόρφωση υπαλλήλων των Δήμων και των περιφερειών κ.α.

Ο κ. Κουτσονάσιος ανέφερε ότι: << Η ΝΔ σε όλους τους τομείς και στην αυτοδιοίκηση κάνει πολύ σοβαρή δουλειά. Πολύ σύντομα θα έχει έτοιμο το κυβερνητικό της πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση και όχι μόνο και θα το δώσει στην δημοσιότητα όταν ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης  κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Πάντως σίγουρα το 2017 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων και πολύ σύντομα η ΝΔ θα αναλάβει την διακυβέρνηση με εντολή του Ελληνικού λαού για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο που έχει επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ>>.

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…