PAPADOPOULOS

Με τα σημαντικά ζητήματα που απασχολήσαν την 6η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ασχολήθηκε το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. Τρίκαλων, στη συνεδρίασή του την 4/2/17. Την ενημέρωση έκαναν ο Βουλευτής Τρίκαλων Σάκης Παπαδόπουλος, συντονιστής της επιτροπής παρακολούθησης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου στην υγεία και ο Δημήτρης Παρθένης, διοικητής του ΓΝΤ, ο οποίος επανεξελέγη στην Πανελλαδική Γραμματεία του Τμήματος υγείας της Κ.Ε..

Παρουσιάστηκαν:

  • Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, με κορυφαία την ελεύθερη πρόσβαση όλων στα νοσοκομεία, στα Κ.Υ., στις μονάδες του ΠΕΔΥ για κλινικό έλεγχο, για εργαστηριακές εξετάσεις, για φαρμακευτική αγωγή, καθώς και εκείνες που έγιναν για την ανάταξη και στήριξη του ΕΣΥ, το οποίο βρίσκονταν σε εικόνα κατάρρευσης, με σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης του, στις δύσκολες συνθήκες της εθνικής οικονομίας και των περιοριστικών ελέγχων των δανειστών.
  • Ο σχεδιασμός των προσλήψεων γιατρών ΕΣΥ, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, με ιεράρχηση των αναγκών, και στόχευση στα κενά στις ΜΕΘ, στα υποστελεχωμένα τμήματα, στην επείγουσα περίθαλψη, στα νησιά και στις δυσπρόσιτες περιοχές, στην ογκολογία. Επίκεινται 2000 νέες προσλήψεις γιατρών ΕΣΥ & 1200 νοσηλευτών, που θα προστεθούν στις 1666 που ήδη προκηρύχθηκαν, καθώς και 4000 προσωπικού 12μηνης θητείας. Όλες οι νέες προσλήψεις προστίθενται στις 3500 προσλήψεις γιατρών και άλλων εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας, μονίμων και επικουρικών.
  • Οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπ. Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, το Ενιαίο Σύστημα Προμήθειων, τη φαρμακευτική πολιτική, και κυρίως την οργάνωση 240 τοπικών μονάδων υγείας στα αστικά κέντρα που θα στελεχώνονται από οικογενειακούς γιατρούς(παθολόγους, γενικής ιατρικής, παιδιάτρους) και διεπιστημονική ομάδα (νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, μαίες, διοικητικό προσωπικό).
  • Η οργανωτική αναδιάρθρωση των ΥΠΕ και των υγειονομικών σχηματισμών, και το νέο διοικητικό τους σχήμα.
  • Ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ, στην αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Η προτεραιότητα της οργάνωσης αυτοτελών τμημάτων επειγόντων περιστατικών στα τριτοβάθμια και νομαρχιακά νοσοκομεία και της 16ωρης εφημερίας των μονάδων του ΠΕΔΥ για μη απειλητικά για τη ζωή επείγοντα περιστατικά.
  • Η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην υγεία και της κατάρτισης του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς.
  • Η στήριξη του ΕΣΥ από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνάρτηση με τον ιατρικό τουρισμό και την αντιμετώπιση των προσφύγων.

Μετά τη συζήτηση των ζητημάτων αυτών και θεμάτων που αφορούν το Νοσοκομείο Τρίκαλων και τις άλλες δημόσιες δομές, επισημάνθηκε ότι η παρέμβαση για την προώθηση ποιοτικού και αποτελεσματικού δημοσίου συστήματος υγείας αποτελεί προτεραιότητα του Παράλληλου Κυβερνητικού Προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την συνοπτική παρουσίαση από τον διοικητή του ΓΝΤ του απολογισμού του έργου που έχει γίνει μετά την 27/6/16 που ανέλαβε τα διοικητικά καθήκοντα.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι από την 8/2/17 αρχίζει η παρουσίαση των πεπραγμένων των διοικήσεων των ΥΠΕ στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…