filis_1 copy

Διαπιστώθηκε πρόοδος των συζητήσεων σε αρκετά σημεία που μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, με βάση τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ.

Οι θεσμοί συνέδεσαν το αίτημα της ελληνικής Κυβέρνησης για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία   με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που διεξάγεται σε κεντρικό επίπεδο για τις δημοσιονομικές εξελίξεις.  

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Νίκου Φίλη με   τους θεσμούς σε ανώτατο επίπεδο.

Επίσης , σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Παιδείας “διαπιστώθηκε πρόοδος των συζητήσεων σε αρκετά σημεία που μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, με βάση τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ που θα αποτιμούν τη σημερινή κατάσταση του σχολείου στα χρόνια της κρίσης και δεν θα αποτελούν γραμμική συνέχεια της έκθεσης του 2011. Οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ θα συνταχθούν σε δύο φάσεις, τον Ιούνιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017”.

Η διαβούλευση για τη  ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων  καθημερινής λειτουργίας της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο, τονίζεται στην ανακοίνωη του υπουργείου .

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…