peris vasileiou

Κόουτς…

Πώς πήγε η χρονιά για τo Παλαιομανάστηρο;

Ήταν μία πάρα πολύ όμορφη χρονιά προσωπικά για μένα ,αλλά νομίζω ότι και για όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια,  από τη διοίκηση και τον κόσμο, μέχρι τι στιγμή που δυστυχώς διακόπηκε «βιαίως» το πρωτάθλημα. Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι ας μην κρυβόμαστε. Μια ομάδα που απαρτίζεται από πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που έλκουν την καταγωγή τους από το χωριό.  Βέβαια στην πορεία άλλαξαν οι στόχοι που είχαμε θέσει εξ αρχής, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν μπορούμε να ζητάμε πράγματα δύσκολα.

Γιατί άλλαξε ο στόχος;

Ο στόχος στην αρχή ήταν να κάνουμε μια πορεία με δυνατό πλασάρισμα στη κορυφή βάσει του περσινού ρόστερ που διέθετε η ομάδα και της προετοιμασίας που θα ακολουθούσε. Δυστυχώς όμως από την περσινή ομάδα «χάσαμε» 7-8 παίκτες λόγω σπουδών , στρατιωτικής θητείας , μεταγραφή σε άλλες ομάδες κλπ. Είχαμε λοιπόν 2 επιλογές. Ή να αναπληρώσουμε αυτά τα κενά με μεταγραφές ώστε να μπορέσουμε πάλι να έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα ή να γίνει αναπλήρωση εκ των έσω με παιδιά μικρής ηλικίας και άπειρα αγωνιστικά, με όποιο βαθμολογικό ρίσκο υπήρχε.

Συζητήσαμε με το τον Πρόεδρο, με τον κ. Μπουτζιώλη, είδαμε ότι υπάρχουν παιδιά σε αυτή την ηλικία από το χωριό ηλικίας 14 -15  ετών  που θέλανε απλά κίνητρο για να μπούνε στην ομάδα, καθώς το Παλαιομονάστηρο είναι ένα «ζωντανό» χωριό με αρκετά νεαρά παιδιά. Έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με νέους, να τους εντάξουμε στην ομάδα, να τα δώσουμε χώρο και χρόνο στα παιχνίδια, να αποκτήσουν μέσα από τα λάθη τους ποδοσφαιρικές εμπειρίες.

Σαφώς ξέραμε ότι θα ήταν μια χρονιά κάπως φτωχή βαθμολογικά, αλλά μακροπρόθεσμα η ομάδα θα είχε κέρδος. Το κέρδος βέβαια από αυτή την επιλογή μας ήταν διπλό και για την ομάδα μακροπρόθεσμα, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος ήταν κοινωνικό, καθώς φέραμε τα παιδιά του χωριού στο γήπεδο ανεξάρτητα από της ποδοσφαιρικές ικανότητές τους να αθληθούν και να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι για όλους και όχι να κλείνει πόρτες στα νέα παιδιά στο «βωμό» της νίκης και μόνο.

Είσαι ευχαριστημένος από την συνεργασία σου με τους παράγοντες της ομάδας και με τον πρόεδρο τον κ. Μπουτζιώλη Απόστολο?

Η ερώτηση αυτή είναι «περιττή» θα έλεγα. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι ότι αν δεν ήμουν ευχαριστημένος θα ήταν σαν να μην τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Ο κ. Μπουτζιώλης και τα υπόποιλα μέλη που τον πλαισιώνουν, είναι νέοι ηλικικά , αλλά γνώστες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, οπότε υπήρχε ταύτιση απόψεων. Όπως σε όλες τις ομάδες έτσι και στο Παλαιομονάστηρο υπάρχουν 2- 3 άνθρωποι που αφιερώνουν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο , αλλά και οικονομικά ματώνουν, για να τρέξουν μια ομάδα.

Πρέπει να δείξουμε σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους και προσωπικά αισθάνομαι τυχερός που συνεργάζομαι με τέτοιους μαζί τους. Επιπλέον υπάρχουν στην ομάδα άνθρωποι που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και κρατάνε με θυσίες το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ψηλά και αξιοπρεπώς στα χωριά τους!

Ασχολείσαι με τις ακαδημίες και με τις μικρές ηλικίες στη Δήμητρα – Απόλλων πολλά χρόνια, θα ήθελα την εμπειρία σου.

Αν υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και με τη προπονητική, είναι κατά τη ταπεινή μου άποψη η μαγεία να βλέπεις παιδιά από νηπιακή σχεδόν ηλικία να συμμετέχουν, να μαθαίνουν να αγαπούν το άθλημα, τη συνεργασία και την ομαδικότητα που προσφέρει το ποδόσφαιρο.

Είναι τουλάχιστον μαγικό να προπονείς, να διαμορφώνεις και να «μεγαλώνεις»  ποδοσφαιρικά ένα παιδί. Να το βλέπεις να προοδεύει ,τόσο στον αθλητισμό όσο και στη προσωπική του ζωή.

Στη Δήμητρα Απόλλων όλα είναι ιδανικά όχι μόνο για τα παιδιά που θα έρθουν να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, αλλά και για μας τους προπονητές που δουλεύουμε εκεί, αφιερώνοντας πολλές ώρες καθημερινά , για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.

 Ποιες είναι οι αρχές σου ως προπονητής ποδοσφαίρου?

Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε και να διασκεδάσουμε.

Η γενική αρχή μου είναι να φεύγω από το γήπεδο μετά τη προπόνηση ή τον αγώνα και να ξέρω ότι εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου κάναμε αυτό που μπορούσαμε, με το καλύτερο τρόπο.

Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αυτό που στο τέλος μετράει,  αλλά αν εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου κάνουμε αυτό που μπορούμε σωστά, με ήθος και ευχαρίστηση, δεν με φοβίζει τίποτα.

Βασική αρχή μου επίσης είναι οτιδήποτε κι αν κάνεις, πρέπει να είσαι πάνω απ’ όλα σωστός και δίκαιος. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Προτιμώ 20 αθλητές μετρίων δυνατοτήτων αλλά με σωστούς και καλούς χαρακτήρες, παρά μια ομάδα καλύτερων παικτών, με τους οποίους όμως δε θα μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους ποδοσφαιρικά , αλλά κυρίως ηθικά.

Τι σημαίνει ποδόσφαιρο για σένα?

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος λέει το εξής: ‘’O αθλητισμός γενικά, και το ποδόσφαιρο ειδικότερα, αποτελεί το σημαντικότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή μας. Σίγουρα πάντως, χωρίς αυτό… τα πάντα στη ζωή θα ήταν πιο γκρίζα.

Τέλος θα ήθελα να πω για όλο αυτό αυτό που βιώνει η ανθρωπότητα, να βγούμε όλοι υγιείς πρώτα από όλα και μαζί με την κοινωνική επαγγελματική κανονικότητα να έρθει και η αθλητική κανονικότατα. Είναι μια κατάσταση που μας βρήκε όλους απροετοίμαστους, το ίδιο συμβαίνει και με τον αθλητισμό, όπου προσπαθούμε να βρούμε τρόπους επανένταξης των αθλητών και επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…