kyr argia

Συνάντηση είχαν σήμερα το μεσημέρι στις 2:30, οι τρικαλινοί επιχειρηματικοί φορείς στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη για το θέμα της Κυριακάτικης Αργίας.

Ως γνωστόν κατά τις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης-Δανειστών, για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τέθηκε το τέλος της Κυριακάτικης Αργίας, μιας & ζητήθηκε αυτά να λειτουργούν 32 Κυριακές το χρόνο, υποδαυλίζοντας ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρημένο κλίμα, από την λειτουργία της εθιμικής τελευταίας Κυριακής το χρόνο, αλλά & την λειτουργία των οχτώ Κυριακών το χρόνο, νόμος που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣΤΕ.

Κατά την σημερινή σύσκεψη υπήρξε ομοφωνία ως προς το γεγονός, ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να περάσει, με Αντιπεριφερειάρχη, επιχειρηματικούς φορείς & εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού, να συστήνουν κοινό μέτωπο, για την αντιμετώπιση του όλου θέματος. Θέμα το οποίο θα απασχολήσει σίγουρα το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο & για να έναν ακόμη λόγο, καθώς επιχειρείται αφαίρεση της απόφασης για την αργία της Κυριακής, από την Περιφέρεια & τον κάθε Αντιπεριφεριάρχη & μεταφορά της σε αρμόδιο Υπουργό.

Κοινή εξάλλου ήταν η διαπίστωση των συμμετεχόντων στην σύσκεψη, ότι ουσιαστικά οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από το όλο εγχείρημα(των 32 Κυριακών λειτουργίας των καταστημάτων), ενώ είναι άγνωστο εάν έχουν να κερδίσουν και οι επιχειρήσεις καθώς σε μια περίοδο κρίσης τα λειτουργικά έξοδα είναι πολλές φορές πολύ περισσότερα από τα έσοδα μιας Κυριακής.

Στην σύσκεψη εκτός του κ. Μιαχαλάκη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρ. Μπλουγούρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασ. Γιαγιάκος, ο πρόεδρος ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγ. Αγγελάκης, ο περ/κός σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας, ο κ. Σάκης Αθανασίου & δύο εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων.

 

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …