lioutas

 

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι μια σημαντική πολιτική, η οποία θα έχει μεγάλο όφελος για την ελληνική δημόσια και ιδιωτική οικονομία, αλλά και για τη ζωή των ίδιων των Ελλήνων».

 Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον αρμόδιο Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη και στον Τρικαλινό βουλευτή της ΝΔ Θανάση Λιούτα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για το σημαντικό έργο που μέχρι αυτή την στιγμή έχει επιτευχθεί στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, καθώς και για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Λιούτας είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον κ. Πιερρακάκη για το έργο του, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι πολιτικές, όπως για παράδειγμα η αρχή «Μόνον Άπαξ», με την οποία ο πολίτης θα καταχωρεί σε ένα αρμόδιο μητρώο ένα δεδομένο και το δεδομένο αυτό θα καταχωρείται αυτόματα και στα υπόλοιπα μητρώα του δημόσιου τομέα, είναι πολύ σημαντικές.

«Είναι κομβικές πολιτικές», σημείωσε ο Τρικαλινός βουλευτής, «καθώς βελτιώνουν καθοριστικά τη σχέση του πολίτη με το κράτος, μειώνουν τη γραφειοκρατία, και τελικά επιταχύνουν τη διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών, καθώς και των επιχειρήσεων».

Ο κ. Πιερρακάκης έχει σχετικά δηλώσει ότι με τη νέα πολιτική το Δημόσιο θα παύει να ζητά πληροφορίες, τις οποίες ο πολίτης έχει ήδη δώσει.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση αυτή, για την οποία επιφυλάχθηκαν και οι δυο άνδρες ότι θα συνεχιστεί άμεσα και στο μέλλον, ο κ. Λιούτας και ο κ. Πιερρακάκης, μοιράστηκαν την κοινή διαπίστωση ότι,  «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι μια σημαντική πολιτική, η οποία θα έχει μεγάλο όφελος για την ελληνική δημόσια και ιδιωτική οικονομία, αλλά και για τη ζωή των ίδιων των Ελλήνων».

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Αποζημιώσεις 38 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου του 2023…

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση με συνέπεια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών Καταβάλλονται, σήμερα,…