Ergatiko Kentro Triaklwn

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Το  Εργατικό κέντρο Τρικάλων και η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας  χθες  Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση  γνωριμίας  με στόχο την ανάπτυξη μιας αμφίπλευρης συνεργασίας, σε τομείς που αφορούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης αλλά και ολόκληρου του Νομού  Τρικάλων.

Είναι μια συνάντηση στα πλαίσια της εξωστρέφειας και συνεργασίας με φορείς δομές και οργανώσεις που επιθυμεί το νέο Εργατικό Κέντρο των Τρικάλων να εγκαινιάσει, αλλά και η ίδια η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας.

Η προστασία των εργαζομένων  και η αγωνία των ανέργων είναι κοινή  συνιστώσα και του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων αλλά και της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας.

Επί χρόνια στην περιοχή μας υπήρξε κενό στην εκπροσώπηση των εργαζομένων   των μισθωτών  αλλά και των ανέργων. Το κενό έρχεται να καλύψει με συντονισμένες προσπάθειες το νέο Εργατικό Κέντρο.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στην Περιφέρειά μας είναι έτοιμο να ενισχύσει τις προσπάθειες του Εργατικού Κέντρου  Τρικάλων για την ανάδειξή του σαν σημείο αναφοράς όλων των εργαζομένων των Τρικάλων

Μετά από γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας αλλά και στις δυσκολίες εύρεσης εργασίας για τους ανέργους μας   συμφωνήθηκε να  υλοποιηθούν διάφορες δράσεις με αρχή την δημιουργία μια μεγάλης ημερίδας με θέματα που θα αφορούν την προστασία των εργαζομένων , τις παροχές που παρέχει ο ΟΑΕΔ σε  ανέργους και εργαζόμενους  αλλά  και τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας μέσα από τις δομές του ΟΑΕΔ.

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας απευθύνουν κάλεσμα σε ομάδες ανέργων στους ίδιους τους ανέργους και στους εργαζόμενους να ενισχύσουν την διάθεση των δύο οργάνων στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν την εργασία στον νομό Τρικάλων.

 

Στις Κυρ, 29 Σεπ 2019, 15:36 ο χρήστης ΜΑΝΗ ΓΙΑΝΝΟΤΑΚΗ <[email protected]> έγραψε:
 Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νομού Τρικάλων  σας γνωστοποιεί και προαναγγέλλει ότι στην συνεδρίαση της 26-9-2019 αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας για τους εργαζομένους (περιοχής Τρικάλων)  την Τετάρτη στις 02-10-2019 από  ώρες  00:01 μέχρι 23:59 με απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ στον χώρο του Εργατικού Κέντρου, με τα παρακάτω αιτήματα για τα οποία,
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Ενίσχυση της προστασίας από  τις απολύσεις.
-Σταθερή και πλήρη  εργασία για όλους χωρίς  διακρίσεις με σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις.
-Ενίσχυση και αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλη την επικράτεια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις προστατευτικές ως προς τους εργαζομένους.
-Κατώτατος μισθός 751 ευρώ.
-Την αυστηροποίηση των ποινικών κυρώσεων για τους εργοδότες που παραβιάζουν όρους ΣΣΕ.
-Άρση των υφιστάμενων εμποδίων πρόσβασης στο σύστημα διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ. σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων.
ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ:
– Στην κατάργηση των περιορισμών στην λήψη αποφάσεων για απεργιακή κινητοποίηση.
– Αυστηρή διασφάλιση του ευαίσθητου των προσωπικών δεδομένων της ιδιότητας του μέλους συνδικαλιστικής οργάνωσης.
– Το ηλεκτρονικό μητρώο να λειτουργήσει ως θεσμική – ηλεκτρονική μετεξέλιξη του συνδικαλιστικού βιβλιαρίου.
Η ηλεκτρονική ψήφος, να είναι εθελοντική και επικουρική χωρίς να αμφισβητεί τις Δια Ζώσης Γενικές Συνελεύσεις.
Να καταστεί δηλαδή σε χρήσιμο δευτερεύον εργαλείο των  συνδικάτων
Συντονίζουμε την δράση μας σαν Εργατικό Κέντρο Νομού Τρικάλων  στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.
                     Για το Δ.Σ. του Ε.Κ.Τ.
Ο Πρόεδρος                 Ο Γ.Γραμματέας
Ι. Οικονόμου              Π.Διαμαντόπουλος
Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…