filhs

Τίθεται επίσης ένα μεγάλο ζήτημα ότι ενώ χθες προκηρύχθηκαν όλες οι κενές θέσεις Διευθυντών Σχολείων, , κάποιες από αυτές, νομικά δεν θεωρούνται κενές, καθώς ο Διευθυντής που κατέθεσε αίτηση παραίτησης για συνταξ/ση, εξακολουθεί σήμερα να είναι Διευθυντής

Στις θέσεις τους πρέπει να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές Σχολείων, Σχολικοί Σύμβουλοι) που κατέθεσαν αίτηση παραίτησης το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου για συνταξιοδότηση, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η συνταξιοδότησή τους.

Επίσης τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα ότι ενώ χθες προκηρύχθηκαν όλες οι κενές θέσεις Διευθυντών Σχολείων, , κάποιες από αυτές, νομικά δεν θεωρούνται κενές, καθώς ο Διευθυντής που κατέθεσε αίτηση παραίτησης για συνταξιοδότηση, εξακολουθεί σήμερα να είναι Διευθυντής  και δεν έχει κενωθεί η θέση του, αφού δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να δώσει  οδηγία εάν τελικά  οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στο σχολείο τους ή θα  τεθούν στη διάθεση της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, μέχρι να ξεκαθαριστεί το πρόβλημα που προέκυψε.

ΠΡΩΤΟΝ: Είναι σε εκκρεμότητα η απάντηση του υπουργού Παιδείας Ν΄Φίλη, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε στη ΔΟΕ, για το ζήτημα της  ανάκλησης των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών

Η ΔΟΕ έθεσε στον υπουργό Παιδείας το τεράστιο ζήτημα που δημιουργεί η από 25-8-2016 εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας η οποία ορίζει ότι με βάση το από 2-6-2016 έγγραφο του Γ.Λ.Κ. σχετικά με τη δυνατότητα εφαρμογής του άρθρου 239 του Ν. 4386/2016, οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση παραίτησης το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου, «δύνανται νομίμως, αποκλειστικώς για λόγους ουσιώδους πλάνης… να ανακαλέσουν την υποβληθείσα αίτηση παραίτησης ».

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αύριο  Τετάρτη 31 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία ανάκληση της υποβληθείσας αίτησης παραίτησης.

ΤΡΙΤΟΝ: Πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί δεν κατέθεσαν ακόμη αίτηση ανάκλησης αναμένοντας  αυτή την απάντηση του υπουργού Παιδείας, ελπίζοντας ότι θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

«Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε …