kede-ok

Στο Βόλο τη Δευτέρα,  θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο οποίος θα συμμετάσχει στο Ειδικό Θεματικό Συνέδριο, που διοργανώνει η ΚΕΔΕ(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), που θα φιλοξενηθεί στο Ξεν/είο Domotel Xenia Volos, με θέμα: «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης & Διοίκησης του Κράτους».

Τις εργασίες του συνεδρίου, που θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί, θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θα προσδιορίσει το πλαίσιο των βασικών θέσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για την αλλαγή του «Καλλικράτη» και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του κράτους.

Το Συνέδριο θα διαρκέσει δύο ημέρες, Δευτέρα 17/10 & Τρίτη 18/10. Την Δευτέρα τους συνέδρους θα απασχολήσουν Θεσμικά ζητήματα, όπως «Αρμοδιότητες & Εποπτεία ΟΤΑ», «Συγκρότηση & Λειτουργία της Τ.Α.», με παρεμβάσεις αυτοδικοικητικών παρατάξεων & τοποθετήσεις των συνέδρων.

Την Τρίτη, τώρα, θα γίνει παρουσίαση μελέτης του Ι.Τ.Α. με θέμα: «Τριετής Στρατιγική μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση & την Τοπική Αυτοδιοίκηση(2016-2018)», από τον Πρόεδρό του. κ. Γεώργιο Πατούλη & την επιστημονική ομάδα.

Τους συνέδρους θα απασχολήσουν ζητήματα οικονομικής φύσεως & η αναπτυξιακή πολιτική των Δήμων, ενώ παράλληλα θα γίνουν  παρεμβάσεις αυτοδ/ών παρατάξεων & τοποθετήσεις των συνέδρων.

Στο Συνέδριο θα παραστούν, εκτός των Δημάρχων ο Υπουργός Εσωτερικών & Δ/κής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης, ο ο Πρόεδρος ΕΝΠΕ & Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας & Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο Πρόεδρος ΠΟΠ-ΟΤΑ κ. Μάρκος Δαρδαμάνης, καθώς & εκπρόσωποι κομμάτων.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…