epa05441209 Members of the media crowd around the alleged house of the suspect in Sagamihara, Kanagawa Prefecture, about 60km west of Tokyo, Japan 26 July 2016. A man stabbed residents at a residential care facility for disabled people with a knife killing at least 15 and injuring at least 26 in the early morning hours of 26 July. Kanagawa police arrested Satoshi Uematsu, 26, who turned himself in to a local police station, and admitted to perpetrating the attack.  EPA/KIMIMASA MAYAMA

Οι 19 νεκροί στο κέντρο φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στην Ιαπωνία, δέχθηκαν την επίθεση του παρανοϊκού με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν. Το είπε υψηλόβαθμο αξιωματούχος της κυβέρνησης στους δημοσιογράφους, λίγες ώρες  μετά την επίθεση.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλα 25 άτομα που φιλοξενούνταν στο κέντρο, που βρίσκεται κοντά στο Τόκιο.

Η αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ. Άλλες πληροφορίες θέλουν τον δράστη να παραδίνεται στους αστυνομικούς  ομολογώντας την πράξη του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτος είπε στην αστυνομία,«Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους».

“Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι,” δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο. «Κρατούσε κουζινομάχαιρα και άλλα μαχαίρια βουτηγμένα στο αίμα», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας της Καναγκάουα. Το γεγονός έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και από την πρώτη στιγμή  δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι έσπευσαν να καλύψουν το ρεπορτάζ για το αποτρόπαιο  έγκλημα.

Το προσωπικό του κέντρου ειδοποίησε  την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στο χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.

Από τους 19 άτομα που πέθαναν, οι τέσσερις έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.Τα θύματα είναι 9 άνδρες και 10 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 70 ετών.Στους 25 τραυματίες, οι 20 φέρουν βαριά τραύματα,

Το κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 150 ατόμων, είπε το ειδησειογραφικό πρακτορείο Kyodo, αναφερόμενο στην ιστοσελίδα του κέντρου.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων που δολοφονήθηκαν στο κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή:ert.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…