patriarxis-papas-735x400 copy

Στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών στην Λέσβο θα βρεθούν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στις 14 ή στις 15 Απριλίου.

Η επίσκεψή τους αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την παύση του πολέμου στη Συρία και προγραμματίστηκε κατόπιν επιστολής που απέστειλε, τον περασμένο μήνα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης και προς όλους τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων και άλλων Εκκλησιών ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή.

O ιταλικός Τύπος για την επίσκεψη του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λέσβο

Αναφορά στην επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο κάνουν οι ηλεκτρονικές πύλες ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

«Μετά τη Λαμπεντούζα, ο πάπας Φραγκίσκος επιστρέφει στην καρδιά της Μεσογείου, για να πορευθεί προς της ροές ανθρώπων, παιδιών και γυναικών, οι οποίες, από την Μέση Ανατολή προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη διαμέσου της Ελλάδας», γράφει η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι στις 21 Μαρτίου είχε έλθει στην Ρώμη ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, για να εξετασθούν και να αποφασισθούν, σε απόλυτη εχεμύθεια, οι λεπτομέρειες του ταξιδίου αυτού του Αργεντινού ποντίφικα.

«Ο πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στη Λέσβο για να συναντήσει, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους πρόσφυγες και μετανάστες», γράφει στην έκδοσή της στο διαδίκτυο η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσσατζέρο, προσθέτοντας ότι «οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες θα συνοδεύονται από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Άνσα, επίσης, αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Βατικανού, πατέρα Φεντερίκο Λομπάρντι, ο οποίος περιορίσθηκε να τονίσει ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο γίνεται αναφορά».

Πηγή:athina984.gr/Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…