Mousiki Sxoli (1)

Την δική του Μουσική Σχολή έχει ετοιμάσει ο Δ. Πύλης, μέσω του αναπτυξιακού του οργανισμού τον ΟΚΠΑΔ, η οποία πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία, λίγες μέρες πριν & την επίσημη έναρξη λειτουργίας της, που υπολογίζεται μέχρι στα μέσα του επόμενου μήνα.

Ο χώρος που η νέα Σχολή θα λειτουργήσει, έχει όχι απλά βρεθεί, αλλά ετοιμασθεί κιόλας με τις τελευταίες εργασίες ανακαίνισης να έχουν ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για το σύγχρονο κτίριο του πρώην Δημ. Σχολείου της ΤΚ Αγ. Βηασσαρίωνα, που επιλέχθηκε ως το ιδανικότερο, καθ’ ότι πληροί όλες εκείνες τις προδιαγραφές που είναι σύννομες με τις κείμενες διατάξεις σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ γεωγραφικά εξυπηρετεί αρκετά.

Στο κτίριο τής υπό ίδρυσης Σχολής, έχουν ήδη μεταφερθεί από την Παρασκευή, μουσικά όργανα & εξοπλισμός, από διάφορες ΤΚ της ΔΕ Γόμφων, που εξυπηρετούσαν την λειτουργία της Μουσικής Σχολής, η οποία λειτουργούσε στον πρώην Δ. Γόμφων και είχε συσταθεί επί δημαρχίας του τέως Δημάρχου Νικόλαου Παλλαντζά.

Εκείνο που απομένει πλέον είναι η προμήθεια & επιπλέον οργάνων που απαιτούνται, καθώς & η πρόσληψη του διδακτικού προσωπικού.

Δήμος Πύλης & ΟΚΠΑΔ, έχοντας ως στόχο την εξύψωση του πολιτιστικού επιπέδου, την προώθηση του πολιτισμού, την επαφή με τον κόσμο της μουσικής & την επαφή με τις τέχνες, δίνουν το προνόμιο σε όλους τους δημότες να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της μουσικής, προβαίνοντας στην ίδρυση της Μουσικής Σχολής Δ. Πύλης, η οποία θα αποτελέσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο αναγνωρισμένο από το κράτος & θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για το κάθε τμήμα, με σύγχρονες υποδομές και μέσα διδασκαλίας, έχοντας τελικά ως βασική της επιδίωξη μια ολοκληρωμένη μουσική καλλιτεχνική και θεωρητική κατάρτιση των σπουδαστών της.

Η πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Μαρίνα Πανάγου σε δηλώσεις της ανέφερε πως…:

«…Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη διοίκησης του ΟΚΠΑΔ Πύλης, βάλαμε σαν στόχο την δημιουργία και λειτουργία ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ. 

Και βλέπω πλέον το όνειρό μας να αρχίζει παίρνει σάρκα & οστά. Όπως βλέπετε έχουμε αναμορφώσει τον χώρο, μεταφέραμε κάποια όργανα, ενώ σε λίγες μέρες θα ενσωματώσουμε κι όλα εκείνα που χρειάζονται, κλασικά – παραδοσιακά και μοντέρνα, για να λειτουργήσει ολοκληρωμένα η Σχολή.

Η Μουσική Σχολή που δημιουργούμε, είναι ένας πρωτοποριακός μουσικός οργανισμός, αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα γίνει θεσμός. Επιπλέον ως οργανισμός, με αυτή μας την κίνηση φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Πύλης.

Βέβαια θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα, ο οποίος από την αρχή έδωσε το μήνυμα για την αναγκαιότητα της ίδρυσης και λειτουργίας της Μουσικής Σχολής του Δήμου μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Να πούμε πως στην Σχολή οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και η αίτηση εγγραφής από τους ενδιαφερόμενους θα πραγματοποιείται στο γραφείο του ΟΠΚΑΔ, στον 1ο όροφο του δημ. Καταστήματος στην Πύλη. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2434 3 50142.

Στην Μουσική Σχολή Δήμου Πύλης μπορούν να εγγραφούν άτομα ηλικίας από 5 ετών & έπειτα, λειτουργώντας τμήματα νηπιακό, παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων. Η πρακτική άσκηση θα γίνεται ατομικά, ενώ η θεωρητική ομαδικά. Τα μαθήματα (πρακτική άσκηση) θα είναι 40λεπτα για τα μεγαλύτερα τμήματα & μια φορά την εβδομάδα, ενώ για τους μικρότερους μαθητές 20λεπτα 2 φορές την εβδομάδα και θα ξεκινούν από τις 3:00μμ και μετά…

Τα δίδακτρα μηνιαίως για κάθε οικογένεια με ένα παιδί…25€, για 2 παιδιά…45€, ενώ από το τρίτο και μετά δωρεάν.

Να θυμίσουμε πως στην νεοϊδρυθείσα Μουσική Σχολή Δ. Πύλης θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα…:

Εγχόρδων οργάνων

Πληκτροφόρων

Κρουστών

Παραδοσιακής μουσικής

Λαϊκής Μουσικής

Ανώτερων θεωρητικών

Προσχολικής αγωγής

Χορωδίες.

 Mousiki Sxoli (2)

Mousiki Sxoli (3)

Mousiki Sxoli (4)

Mousiki Sxoli (5)

Mousiki Sxoli (6)

Mousiki Sxoli (7)

Mousiki Sxoli (8)

Mousiki Sxoli (9)

Mousiki-Sxoli-1

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…