Dimarxeio Pylis

Στην τελική ευθεία ηλεκτρονικής δημοπράτησης μέσω του (ΕΣΗΔΗΣ-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr), μπαίνουν άλλα δύο μεγάλα έργα από τον Δ. Πύλης, με το πρώτο να αφορά σε «Ασφαλτοστρώσεις οδών προς κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις Δ.Ε. Γόμφων & Πύλης» και το δεύτερο στην «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου».

Συγκεκριμένα το πρώτο… «Ασφαλτοστρώσεις οδών προς κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις Δ.Ε. Γόμφων & Πύλης», είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.150.000,00€, με την μελέτη (που έχει συνταχθεί από την  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης, η οποία θα διενεργήσει τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την κατασκευή του) να έχει ως κύριο σκοπό την βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

Η γεωργία και η κτηνοτροφία στο Δήμο Πύλης αποτελεί ένα δυναμικό κλάδο που διαδραματίζει έναν όλο και σημαντικότερο ρόλο στην τοπική οικονομία, ενώ συνεχίζει κυρίως να ασκείται με την παραδοσιακή οικογενειακή μορφή & οι περιοχές στις οποίες προτείνεται η υλοποίηση της πράξης επιλέχθηκαν με κριτήριο :

  • Τον αριθμό των εκμεταλλεύσεων που εξυπηρετούν και συνεπώς την συμβολή τους στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
  • Την κακή ποιότητα του οδοστρώματός τους
  • Την συμπληρωματικότητά τους, ως προς το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Η βελτίωση των υφιστάμενων οδών αφορά σε εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών, στην κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (οχετοί απορροής όμβριων υδάτων), της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών. Στην παρούσα μελέτη δεν περιλαμβάνονται δρόμοι που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου. Επίσης, δεν περιλαμβάνονται δρόμοι χαρακτηρισμένοι ως δασικοί & όλοι τους βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, εκτός σχεδίου των οικισμών.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

1. Ο Δήμος Πύλης, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών προς κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις Δ.Ε. Γόμφων & Πύλης», με προϋπολογισμό 927.419,36€ χωρίς Φ.Π.Α. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών (ποσά με δαπάνες
εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) : Χωματουργικά : 105.411,08€, Τεχνικά έργα :17.828,00€, Οδοστρωσία : 232.982,92€, Ασφαλτικά : 560.055,61€.
2. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής http://www.dimospylis.gr. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο από την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2434350321, FAX επικοινωνίας 2434350312, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Δημήτριος Φέκος.
3. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία την ΠΕΜΠΤΗ 23 – 5 – 2019 και ώρα 10:00, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί
φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr). Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης σύμφωνα με το Ν.4412/2016.
4. Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν : Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 2η και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ.
5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 18.548,39€ και ισχύ τουλάχιστον εννέα (9) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
6. Χρηματοδότηση : Δήμος Πύλης (Κ.Α.64-7323.001) -ΥΠΕΣ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι
7. Τόπος εκτέλεσης του έργου : Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Δ.Ε. Πύλης & Δ.Ε. Γόμφων
8. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 12 (δώδεκα) μήνες από την
ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
9. Το αποτέλεσμα θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλης.

Όσον αφορά στο δεύτερο μεγάλο έργο που αφορά στην «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου», συνολικού προϋπολογισμού 998.500,00€, αυτό έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Φορέας υλοποίησης του έργου τίθεται ο Δήμος Πύλης και κύριος του έργου η ΔΕΥΑ Πύλης, ενώ την μελέτη και αυτού του έργου, συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης, η οποία θα διενεργήσει τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την κατασκευή του.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνει αντικατάσταση ολόκληρου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού για την υδροδότηση των
κατοίκων, συνολικού μήκους 17,5Km.

Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών ύδρευσης του οικισμού Παλαιομοναστήρου. Η αναγκαιότητα του έργου προέκυψε από το γεγονός ότι το εν λόγω δίκτυο λόγω της παλαιότητάς του δημιουργούσε συνεχώς βλάβες και σπασίματα αγωγών (έντονες διαρροές αναπτύσσονταν σε όλα τα σημεία του δικτύου).

Με το εν λόγω έργο θα υπάρξει διαχωρισμός σε 4 ξεχωριστά Δίκτυα-Ζώνες (Κ.Χ, Κ.Υ, Κ.Δ & Κ.Α) ώστε να λυθεί το πρόβλημα υδατικής επάρκειας, αφού θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες του νερού από διαρροές του δικτύου και η κάθε Περιοχή-Ζώνη θα υδροδοτείται κατευθείαν από τη Δεξαμενή χωρίς να επηρεάζει η μία την άλλη, με αποτέλεσμα την αύξηση της λειτουργικότητας των δικτύων, την βελτίωση των υδραυλικών χαρακτηριστικών, την ευελιξία σε περίπτωση βλαβών με την απομόνωση των τμημάτων για τη συντήρησή τους.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως κατασκευαστικά πρόκειται για εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης (διάταξη εσωτερικού υδραγωγείου) εντός της οριοθέτησης της Τοπικής Κοινότητας Παλαιομοναστήρου, που αφορά τέσσερις Ζώνες : την Κέντρο Υψηλή (Κ.Υ.) και την Κέντρο Χαμηλή (Κ.Χ.), την Κέντρο
Αριστερά (Κ.Α.) & την Κέντρο Δεξιά Ζώνη (Κ.Δ.).

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου από την δημοτική Αρχή, θεωρήθηκε άμεση και επιτακτική ανάγκη, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες του νερού από διαρροές του παλαιού δικτύου και να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής (με την κατασκευή των νέων αγωγών), προκειμένου να βελτιωθεί η επάρκεια και η ποιότητα του νερού, ενώ παράλληλα συμβάλλει, αφενός στην οριστική επίλυση του προβλήματος της επάρκειας πόσιμου ύδατος του Παλαιομοναστήρου, αφετέρου στην ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων της περιοχής.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
1. Ο Δήμος Πύλης, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου», με προϋπολογισμό 805.241,94€ χωρίς Φ.Π.Α. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών (ποσά με δαπάνες εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) : ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ – ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑΣ : 428.416,97€ & ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ – ΔΙΚΤΥΑ & ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΔΙΚΤΥΩΝ : 369.740,00€
2. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής http://www.dimospylis.gr. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο από την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2434350321, FAX επικοινωνίας 2434350312, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Δημήτριος Φέκος.
3. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης ww.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 – 5 – 2019 και ώρα 10:00, σε ηλεκτρονικό φάκελο του
υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr). Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί
μέρους ποσοστά έκπτωσης σύμφωνα με το Ν.4412/2016.
4. Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν : Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 2η και άνω για έργα κατηγορίας ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ή 2η και άνω για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ.
5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 16.104,84€ και ισχύ τουλάχιστον εννέα (9) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
6. Χρηματοδότηση : ΔΕΥΑ ΠΥΛΗΣ (Κ.Α 15.11.00.0027) -ΥΠ.ΕΣ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι
7. Τόπος εκτέλεσης του έργου : Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Δήμος Πύλης- Τ.Κ. Παλαιομαναστήρου
8. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 24 (εικοσιτέσσερις) μήνες από
την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
9. Το αποτέλεσμα θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλης.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…