Εκατονταπυλιανή Αρχική  copy

Του Αναστάσιου Βόπη

Στο Πανέμορφο Νήσι της Πάρου, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ.κ Χρυσόστομος, για τον Εορτασμό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και του οικείου Ποιμενάρχου κ Καλλινίκου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, όπου κατά την διάρκεια αυτής, εψάλλησαν και τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ανήμερα της Εορτής, ο κ. Χρυσόστομος, συλλειτούργησε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, με τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο και Παροναξίας κ. Καλλίνικο, και εν συνεχεία, ενδεδυμένος με την Αρχιερατική του στολή, έλαβε μέρος μαζί με τους υπόλοιπους Αρχιερείς, στην Πάνδημη και Λαμπρή Ιερά Λιτανεία της Αγίας Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στους δρόμους του νησιού.
Κατά την  Πομπή της Λιτανείας πραγματοποιήθηκε Ειδική Δέηση στο Λιμάνι, ενώ ο κ. Καλλίνικος, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους και ευχήθηκε η Παναγία να είναι για τον καθένα μας ξεχωριστά και για όλο το Έθνος μας η Σκέπη, η Βοήθεια και η Προστασία.
[huge_it_slider id=»38″]
Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…