rompotiki

Στο Νέο Δελχί της Ινδίας βρίσκεται από χθες, μέχρι και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Ομάδα Ρομποτικής του 7ου Λυκείου Τρικάλων, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα μετά την πρωτιά που απέσπασε στον φετινό 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO, στην κατηγορία Open Λυκείου.

Είναι η 2η συνεχή χρονιά, μετά την περσινή παρουσία στην Ντόχα του Κατάρ, που η Ομάδα Ρομποτικής του 7ου Λευκείου συμμετέχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά το έργο «Robots Go Green».Πρόκειται μία κατασκευή τύπου Lego σε συνδυασμό με κύκλωμα-μικροελεγκτή Arduino. Ένα έργο με αυτόνομο όχημα μεταφοράς απορριμμάτων που εντοπίζει τον κάδο μόνο του καθώς και αυτόνομο εργοστάσιο διαχωρισμού χαρτιού, πλαστικού και μαγνητιζόμενων μετάλλων, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Η, δε, λειτουργία του εργοστασίου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε φωτοβολταϊκά συστήματα για τη μείωση των ενεργειακών ρύπων. Να σημειωθεί ότι η Τρικαλινή αποστολή αποτελείται από τους μαθητές Λαυρέντιο Γκούμα, Κωνσταντίνο Ζιούτο, Σωτήριο Καλαντζή και Στέφανο Κατσίκα καθώς και τους εκπαιδευτικούς Ελευθερία Καραγιώργου και Κωνσταντίνο Μπλέκα.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…