rizoma

Δεύτερη ενημερωτική συνάντηση στο χωριό, για το μεγάλο αναπτυξιακό βήμα του Δήμου Τρικκαίων
Απαντήθηκαν απορίες, συζητήθηκαν προτάσεις, προωθήθηκαν συνέργειες

Γόνιμος και ουσιαστικός, ακριβής και εμπεριστατωμένος ο διάλογος για τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος. Με μία ακόμη εκδήλωση στο χωριό, όπου υπάρχει ο Πόρος, ο Δήμος Τρικκαίων επιλέγει να έρθει πιο κοντά στην τοπική κοινωνία και να συζητήσει μαζί της τα όσα συμβαίνουν και τις προοπτικές για το μέλλον.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Σχολείο Ριζώματος, με τους κατοίκους να δίνουν και πάλι το «παρών». Εξάλλου, όπως είχε από πέρυσι υποσχεθεί ο  Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, στην πρώτη σχετική εκδήλωση, θα συνεχιστούν παρόμοιες ημερίδες.

Όπως τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία, ένα βασικό σημαντικό στοιχείο της όλης πρότασης, είναι η συνέργεια με την τοπική κοινωνία. Και σε αυτόν τον τομέα ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί, αφού μόλις ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση της μελέτης, θα υπάρξει νέα, τρίτη κατά σειρά, συνάντηση στο Ρίζωμα.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης, ο μελετητής κ. Γιαννάτος (εκπρόσωπος της εταιρείας «CORE STRATEGY – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων A.E.»), που εκπονεί τη μελέτη με τίτλο «Αξιοποίηση και ανάδειξη του ιαματικού φυσικού πόρου Ριζώματος Δήμου Τρικκαίων και τη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής», παρουσίασε το αρχικό σχέδιο. Μίλησε για τα δεδομένα, τον σχεδιασμό, τους στόχους του εγχειρήματος, με βάση την κατάσταση στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Παρουσίασε τα προσχέδια των χώρων, απάντησε σε ερωτήσεις διευκρινιστικού χαρακτήρα για θέματα χρηματοδότησης, προσωπικού, έκτασης, χωροθέτησης, αξιοποίησης, προοπτικής. Μίλησε για τον χαρακτήρα του έργου, για τις πιθανές συμπράξεις, για τους τρόπους ένταξης του εγχειρήματος στην τουριστική αγορά των Τρικάλων, για τις δυνατότητες διεξόδου από την ανεργία.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Λειτουργίες Action Bot αποκτά το mAigov -Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο Ψηφιακός Βοηθός αναβαθμίζει την αλληλεπίδραση των πολιτών με το Kράτος

Το mAigov, η πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, α…