Arxiki

Τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που ξέσπασαν το περασμένο τριήμερο, δημιούργησαν προβλήματα στις Τοπικές Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης, με αποκορύφωμα την Αθαμανία, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν σαν συνέπεια να ξεχειλίσει το ρέμα που διασχίζει το χωριό, στο σημείο της γέφυρας Αθαμανίας.

Αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών φαινομένων, ήταν να προκληθούν ζημιές σε γέφυρες και σε μια ιχθυοκαλλιέργεια.

Στο σημείο έφθασε μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σωτήριος Χαντζής, ο Αντιπεριφερειάρχης  της Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αθαμανίας κ. Δημήτριος Πολύμερος.

Ο Πρόεδρος  κ. Πολύμερος τόνισε στον Αντιδήμαρχο κ. Χατζή & στον κ. Μιχαλάκη,  ότι στην συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ο κ. Μιχαλάκης, μετά την επιτόπια αυτοψία στο σημείο, έφυγε εσπευσμένα προκειμένου να μεταβεί στην Τζιούρτζια Τ.Κ. Δήμου Καλαμπάκας, όπου  στην περιοχή «ΜΠΕΙΛΙ» πριν από την γέφυρα, κόπηκε ο δρόμος λόγω της ακατάπαυστης  βροχόπτωσης.

Προηγουμένως ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζής επισκέφθηκε το Νεραϊδοχώρι, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο κ. Αποστόλη Μαργαρίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την καταιγίδα που ξέσπασε την προηγούμενη ημέρα και για την επικινδυνότητα που παρουσιάζει το ρέμα κάτω από την πλατεία του χωριού, του οποίου η στάθμη ανέβηκε ανησυχητικά.

Να σημειώσουμε ότι οι δρόμοι στο Γαρδίκι πλημμύρισαν, λόγω φραγμένων φρεατίων, όπως επίσης και στο Παλαιοχώρι στον δασικό δρόμο που οδηγεί προς το Αρματωλικό.

Ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με την Π.Ε. Τρικάλων και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, θα προβεί σε εκείνες τις ενέργειες(αντιπλημμυρικά έργα κ. λ. π.) για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προβλημάτων.

Με εντολή του Αντιδημάρχου κ. Χαντζή μηχανήματα του Δήμου Πύλης θα μεταβούν στις περιοχές για την αντιμετώπιση των ζημιών.

Athamania (1) Athamania (2) Athamania (3) Athamania (4) Athamania (7) Athamania (8) Athamania (9)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

ΔΑ Δ. Μετεώρων: Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοι…