liv arxiki

Σε πλήρη έλεγχο, τέθηκε από χθες Δευτέρα αργά το απόγευμα η φωτιά στο λιβαδοχώρι, η οποία αναζωπυρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Να θυμίσουμε πως αρχικά η φωτιά ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη από κεραυνό που έπεσε στην περιοχή «Τσιουγκρί» της ΤΚ Λιβαδοχωρίου, κι ενώ είχε τεθεί σε μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε & πάλι αναγκάζοντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να προστρέξουν & κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω του δύσβατου & απόκρημνου της περιοχής, να καταφέρνουν τελικά να την θέτουν σε πλήρη έλεγχο.

Για την κατάσβεσή της πήραν μέρος 15 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από Πύλη, Τρίκαλα, Μουζάκι, Καλαμπάκα με μεγάλη δύναμη ανδρών, πεζοπόρα τμήματα από Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, το πεζοπόρο τμήμα Θεσσαλίας, καθώς και ελικόπτερο τύπου ERICSON.

Στο σημείο βρέθηκαν συντονίζοντας την όλη επιχείρηση ο Δ/τής Περιφερειακών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Μπάλτζης, ο Δ/τής της ΠΥ Τρικάλων κ. Δημ. Γαλάνης, ο προ/νος του ΠΚ. Πύλης κ. Αναστ. Δαλαγεώργος, καθώς & ο Δ/τής πόλεων Τρικάλων κ. Δημ. Παπαγεωργίου.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασώδη περιοχή, κατέκαψε σε έκταση 4-6 περίπου στεμμάτων, δέντρα πεύκου & ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης.

Να σημειώσουμε πως αν & η φωτιά έχει κατασβεσθεί, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, σύμφωνα & με το πρωτόκολλο, σε τέτοιες περιπτώσεις.

IMG_20200817_110313

liv1

liv2

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Πασχαλινό Μήνυμα του Θανάση Λιούτα

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Από καρδιάς εύχομαι σε όλες και όλους, η φετινή Ανάσταση να γεμί…