kastraki

Το Μέτσοβο βρίσκεται στην κορυφή των ελληνικών τουριστικών προορισμών με βάση τη βαθμολογία των ξενοδοχείων της περιοχής, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η μηχανή αναζήτησης trivago.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η μέση βαθμολογία των ξενοδοχείων του Μετσόβου είναι 89,64, ακολουθούμενο από το Ημεροβίγλι με 88,49. Η τρίτη θέση καταλαμβάνεται από το Γαλαξίδι, ενώ η τέταρτη ανήκει στο Καστράκι Τρικάλων. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με τον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο, με 87,43. Οι υπόλοιπες θέσεις ανήκουν με τη σειρά στη Χώρα της Ίου, στη Χώρα της Αστυπάλαιας, στη Νάουσα Πάρου, στις Καμάρες Σίφνου, ενώ η δεκάδα κλείνει με τη Λίνδο στη Ρόδο.

Πέρα από τις δέκα πρώτες θέσεις, οι υπόλοιπες καταλαμβάνονται κυρίως από νησιωτικούς προορισμούς, τόσο του Αιγαίου, όσο και του Ιονίου. Η Κρήτη, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, με πέντε προορισμούς της να καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις της κατάταξης. Επιπλέον, οι πόλεις της Πελοποννήσου, που εμφανίζονται μεταξύ των πρώτων 50 προορισμών, είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας, η Καρδαμύλη, το Ναύπλιο, το Λουτράκι και η Μονεμβασιά. Τέλος, οι πιο βόρειοι προορισμοί που παρουσιάστηκαν στην κατάταξη είναι η πόλη της Καστοριάς στην 20ή θέση, η Πορταριά στην 24η, η πόλη των Ιωαννίνων στην 31η και η όμορφη Πάργα στην 46η.

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για όλα τα ξενοδοχεία της βάσης δεδομένων της που έχουν περισσότερες από 10 κριτικές και τους προορισμούς που έχουν περισσότερα από 20 ξενοδοχεία. Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών βάσει των ξενοδοχείων τους, όπως προκύπτει από προηγούμενη έρευνα της trivago.

Ειδικότερα, η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των 100 κορυφαίων χωρών, καταλαμβάνοντας την 67η θέση, λίγο πιο ψηλά από την Κύπρο, που είναι 79η. Η Ιταλία συναντάται 74η, ενώ από τις πρώτες 100 θέσεις της παγκόσμιας λίστας λείπει, μεταξύ άλλων χωρών της Ευρώπης, η Ισπανία.

Στην αντίστοιχη έρευνα για τη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού top25, η Ελλάδα, αγαπημένος τουριστικός προορισμός για πολλούς, Ευρωπαίους και μη, καταλαμβάνει τη 17η θέση μεταξύ των 25 χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία.

Λίγο πιο κάτω, στη 19η θέση εμφανίζεται η Πορτογαλία, ενώ η Ιταλία είναι 22η. Η κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία ολοκληρώνεται με την Κύπρο. Στις πρώτες 25 θέσεις δεν κατάφεραν να εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, η Ελβετία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία.

Load More Related Articles
Load More In Ταξίδια
Comments are closed.

Check Also

Επίθεση Χούθι κατά τεσσάρων πλοίων, ανάμεσά τους κι ένα ελληνόκτητο

Στο στόχαστρο των ανταρτών της Υεμένης μπήκαν δύο εμπορικά και δύο πολεμικά πλοία στην Ερυ…