xionia-arxiki

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση από τον Μηχανισμό του Δήμου Πύλης με την πτώση του πρώτου χιονιού από την Παρασκευή το βράδυ, όπου τα Μηχανήματα του Δήμου βρέθηκαν στα ορεινά αλλά και στα πεδινά του Καλλικρατικού Δήμου, για να καθαρίσουν τους δρόμους και να ρίξουν το ανάλογο αλάτι, συνεχίζοντας το έργο τους και το Σάββατο 7/1 . «Παρών» στον παραπάνω συντονισμό & ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Τζάνης υπεύθυνος των Μηχανημάτων.

Το Σάββατο από νωρίς το πρωί στην Δημοτική Ενότητα Αιθήκων βρέθηκε & ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιο Γιαννοτάκη,   τον Αντιδήμαρχο κ. Άρη Τζάνη, όπου επισκέφθηκαν την Ελάτη, Περτούλι και φυσικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου και εκτιμώντας από κοντά την κατάσταση.

Στο Περτούλι συναντήθηκαν με τον κ. Σωτ. Κουτσιανίτη, ο οποίος τους ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση εκεί και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην περίπτωση που η χιονόπτωση ενταθεί.

Συνάντηση έγινε & με τον Υπεύθυνο του ΣΑΛΕ κ. Γρηγόρη Καραμπούλα, τον υπεύθυνο του χιονοδρομικού κέντρου κ. Χρήστο Κωτούλα, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την κίνηση, δηλώνοντας από μέρους τους ευχαριστημένοι με την προσέλευση των επισκεπτών στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου στις ημέρες  των εορτών κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου, ειδικά τις δύο πρώτες ημέρες της χιονόπτωσης, ενώ η κίνηση συνεχίστηκε  στον ίδιο ρυθμό.

Παρ’ όλο του ότι η ποσότητα του χιονιού δεν ήταν αρκετή για να δουλέψουν οι δυο πίστες του Χιονοδρομικού, οι επισκέπτες απόλαυσαν την βόλτα τους με το τελεφερίκ, τον καφέ τους και τα ζεστά ροφήματα στα πανέμορφα ΣΑΛΕ της Βάσης και της Κορυφής. Επίσης απόλαυσαν  καταβάσεις με έλκηθρο, βόλτες  με τα μηχανάκια χιονιού(snowmobile), καθώς και  Ιππασία με άλογο.

Σήμερα Κυριακή, σιβηρικό ψύχος επικρατεί παντού, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» & να δείχνει τους -14 βαθμούς, παγώνοντας τα πάντα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όχι μόνο από τους οδηγούς, αλλά & τους πεζούς, αφού οι δρόμοι ύστερα κι από τη νυχτερινή ξαστεριά, έχουν γίνει «γυαλί», ενώ άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη!

xionia-1 xionia-2 xionia-3 xionia-4 xionia-5 xionia-6 xionia-7

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Η έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές για το περιβάλλον στο Delphi Economic Forum(βίντεο)

Στο Delphi Economic Forum, στις 11 Απριλίου, συζητήσαμε τα αποτελέσματα της έρευνας της pr…