maximou

Με προσοχή και ψυχραιμία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Τουρκία η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί από τις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ, από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθως επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν το πρωί

Επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων υπήρξε πριν από λίγη ώρα μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης εστάλη μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας και της εκλεγμένης κυβέρνησης στην Τουρκία. Η κυρία Γεροβασίλη επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ.

 

Έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Εξάλλου, έκτακτη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες.

Ο κ. Τόσκας κάλεσε τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και όλους τους επιτελείς με τους οποίους συζητάει το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο, στα νησιά και στις εισόδους της χώρας, ενώ οι επιτελείς της αστυνομίας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Από παράγοντες του υπουργείου εκφράστηκε προβληματισμός για το τι θα γίνει σε περίπτωση ροών προς την Ελλάδα, όχι μόνον προσφύγων από τρίτες χώρες, αλλά και Τούρκων πολιτών – αλλά όπως ανέφεραν πληροφορίες, οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Επιστρέφει εσπευσμένα ο Κοτζιάς από τη Μογγολία

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διέκοψε το ταξίδι του στη Μογγολία και επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα, λόγω των έκτακτων εξελίξεων στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης με ψυχραιμία εκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτζιάς έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα, εδώ και καιρό, την Τουρκία ως μία νευρική δύναμη, όπως επίσης έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι έχει αναβαθμιστεί ο τουρκικός στρατός λόγω των πολλαπλών μετώπων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Πηγή:.news.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…