Karpa Arxiki copy 2

Μαχιά Βάσω 2 Της Βασιλικής Μαχιά.

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του 11ου συνεδρίου της  ΠΙΕΔΡΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολόγων) στην πόλη της Καλαμπάκας. Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σεμινάριο  Βασικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (BLS) και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη».   Την έναρξη του σεμιναρίου έκανε ο κ. Γιώργος Λάτσιος, Επεμβατικός Καρδιολόγος στο Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο, εξηγώντας στο ακροατήριο τι πρέπει να κάνει κάποιος αν δει ξαφνικά έναν συνάνθρωπό του να χάνει τις αισθήσεις του μπροστά του. Τόνισε πως ο χρόνος αντίδρασης είναι ελάχιστος, γι αυτό οι κινήσεις που απαιτούνται είναι συγκεκριμένες και πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα. Έπειτα, ο κ. Παύλος Μπούνας, κλινικός καρδιολόγος, έκανε μία επίδειξη  δείχνοντας βήμα προς βήμα  την τεχνική καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες κι έκαναν στην πράξη όσα είχε δείξει προηγουμένως ο κ. Μπούνας υπό την επίβλεψη  ιατρών.

Μετά το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου ακολούθησαν ενημερωτικές ομιλίες από τον πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ, κ. Ιωάννη Καλλικάζαρο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Στέφανο Φούσα, σχετικά με τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων και την Πρόληψη – Αντιμετώπιση του Οξέου Εμφράγματος του Μυοκαρδίου . Ο κ. Καλλικάζαρος υπέδειξε ως βασικούς παράγοντες κινδύνου καρδιοαγγειακών  νόσων το κάπνισμα, τον  σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 2), τη χοληστερόλη και την παχυσαρκία. Ο κ. Φούσας επισήμανε πως είναι σημαντικό κάθε πολίτης να μπορεί να αναγνωρίσει τα συμπτώματα του οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου (έντονος κι επίμονος πόνος στο στήθος, εφίδρωση και τάση προς έμετο) προκειμένου να καλέσει άμεσα το ΕΚΑΒ και να το προλάβει.

Μετά το πέρας των ομιλιών ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας , κος Ράντος, απηύθηνε χαιρετισμό και χάρισε αναμνηστικά δώρα στους ομιλητές, ενώ οι συμμετέχοντες φεύγοντας πήραν το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Karpa 2 mesa

 

2 850

 

1 850

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Μικροί μαθητές στην Πύλη, βρήκαν πορτοφόλι & το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά-μαθητές Γυμνασίου, έλαβε χώρα χθες…