Δημ Σχολείο copy

Το δημοτικό σχολείο Γόμφων, το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουνίου στις 7:00μμ, στην πλατεία του χωριού, διοργανώνει μια όμορφη εκδήλωση, όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν εργασία τους, για τις παραδόσεις του τόπου μας.

Πρόκειται για μια ιδέα του δασκάλου της Ε’-ΣΤ’ δημοτικού κ. Δημήτρη Πάνο με την αμέριστη στήριξη της Διευθύντριας του σχολείου κ. Αικατερίνης Νικολαΐδου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Η εργασία φέρει τον τίτλο «Ελληνορθόδοξος πολιτισμός», αν και τα παιδιά έβαλαν την δικιά τους πινελιά αλλάζοντας τον τίτλο … « Ρίξε λάδι στο καντήλι η Ελλάδα ν’ ανατείλει!». Μια πτυχή της παραπάνω εργασίας είναι και οι παραδοσιακοί χοροί όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ελλάδας καθώς του Πόντου και της Μικράς Ασίας .

Συγκεκριμένα τα παιδιά διδάχθηκαν για την προέλευση του κάθε χορού, το πώς πήρε το όνομά του, ποια η σχέση του με την αρχαιότητα, τη μυθολογία, τις επαναστάσεις των Ελλήνων και τα «μυστικά» που κρύβουν ορισμένες κινήσεις των παραδοσιακών χορών. Όλα αυτά σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό του κάθε χορού . Η παρουσίαση της εργασίας, όπως προαναφέραμε, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στην πλατεία των Γόμφων στις 7:00μ.μ.

Συγκεκριμένα θα γίνει η παρουσίαση ορισμένων χορών από τα ίδια τα παιδιά του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου .Ιδιαίτερη τιμή για τα παιδιά μας η συμμετοχή των χορευτών της Ευξείνου λέσχης Τρικάλων όπου θα μας παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς και του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων με κρητικούς χορούς.

«Απώτερος στόχος να χτιστεί το μέλλον των παιδιών μας με τα γερά θεμέλια του παρελθόντος. Για να μη σβήσει τίποτα από τον περήφανο λαό μας… Η πατρίδα μας είναι η πατρίδα της ορθοδοξίας. Ας κρατήσουμε την παράδοση εκεί που της αξίζει ! Να κρατήσουν τα παιδιά, στην καρδιά τους τον θησαυρό της παράδοσης και με την σειρά τους, να τον περάσουν αλώβητο στις επόμενες γενιές».

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Γιορτάζει & πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πιαλείας. Αναλυτικά το πρόγραμμα…

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 5 Μαΐου 202…