glastara

Εξοπλισμός:

  1. Πλαστικές συσκευασίες σε διάφορα μεγέθη, για το εξωτερικό καλούπι
  2. Πλαστικό δοχείο από το φυτό σας για το εσωτερικό καλούπι
  3. Σπρέι μαγειρέματος που δεν κολλάει
  4. Πλαστικά καλαμάκια
  5. Πλαστικά καλύμματα
  6. Μίγμα τσιμέντου ταχείας πήξης από κατάστημα με οικοδομικά υλικά ή με οικιακό εξοπλισμό
  7. Πλαστικό κουβά για τη μίξη
  8. Ραβδί για ανακάτεμα (από το κατάστημα που θα πάρετε το τσιμέντο)
  9. Μεζούρα
  10. Γυαλόχαρτο
  11. Λαστιχένια Γάντια
  12. Χρωματιστή βαφή για εξωτερικό τοίχο σε χρώμα επιλογής σας

Βήμα 1: Καθαρίστε και στεγνώστε τα καλούπια σας. Ψεκάστε στο εσωτερικό με το σπρέι μαγειρέματος. Το σπρέι αυτό δεν είναι απαραίτητο, απλά βοηθάει στο να ξεκολλήσει καλύτερα το πλαστικό από το τσιμέντο, όταν έρθει η ώρα να ξεκαλουπώσετε.

Για να καταστεί δυνατή η αποστράγγιση, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κάνετε μικρές τρύπες στο κάτω μέρος του εξωτερικού καλουπιού σας και τοποθετήστε τα καλαμάκια σας μέσα από το εξωτερικό καλούπι και μέσα από τις τρύπες αποστράγγισης του εσωτερικού καλουπιού.

Βήμα 2:  Απλώστε κάτω, στο χώρο εργασίας σας, το πλαστικό κάλυμμα και βάλτε τα γάντια σας γιατί το τσιμέντο ερεθίζει τα χέρια και τα ξεραίνει.

Βήμα 3: Αναμείξτε το τσιμέντο σας, χρησιμοποιώντας 4 μέρη σκόνης τσιμέντου και 1 μέρος νερού, όπως λένε οι οδηγίες του τσιμέντου. Είναι παρόμοιο με το μείγμα για κέικ.

Βήμα 4: Δουλεύοντας γρήγορα, ρίξτε το τσιμέντο μέσα στο πλαστικό καλούπι σας και τοποθετήστε το εσωτερικό καλούπι από πάνω, πάνω από τα καλαμάκια.  Χρησιμοποιήστε μικρές πετρούλες για να δώσετε βάρος στο εσωτερικό καλούπι, που τείνει να ανέβει προς τα πάνω. Για να μην δημιουργηθούν ρωγμές, ρίξτε το μείγμα στα καλούπια με τον τρόπο του ζαχαροπλάστη, τοποθετώντας το σε μια σακούλα με κομμένη άκρη και πιέστε την ώστε να βγει από κει το μίγμα.

Σημείωση: Μια μικρή ποσότητα τσιμέντου θα βγει από τις τρύπες αποστράγγισης του εσωτερικού καλουπιού. Για να το αποφύγετε μπορείτε να τις κλείσετε με ζελατίνα ή να το σκουπίσετε με το γάντι σας για να φύγει. Έχετε στο νου σας να μην ξαναμπεί.

Φροντίστε το εσωτερικό σας καλούπι να βρίσκεται στην επιφάνεια. Χτυπήστε απαλά το καλούπι σας αρκετές φορές για να ανεβούν στην επιφάνεια τυχόν φυσαλίδες. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τοποθετήσετε βότσαλα, κοχύλια, ή οποιοδήποτε διακοσμητικό θέλετε.

Βήμα 5:  Εάν το μίγμα σας πήξει σε 15 λεπτά, αφήστε το καλούπι άλλα 10 λεπτά και τραβήξτε απαλά το εσωτερικό καλούπι. Μετά τα 15 λεπτά, όταν αρχίζει και πήζει βγάλτε τα καλαμάκια και βγάλτε το από το καλούπι. Κάντε το λίγα λεπτά πριν πήξει εντελώς.

Σημείωση: Τα καλούπια σας μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν –ξεπλύντε τα, αλλά σε εξωτερικό χώρο, για να μην αδειάσετε το νερό στους σωλήνες του σπιτιού.

Βήμα 6: Πάρτε το γυαλόχαρτό σας και τρίψτε απαλά τις πιο αιχμηρές άκρες σε κάθε επιφάνεια.

Βήμα 7:  Αφήστε τις τελειωμένες σας γλάστρες να στεγνώσουν για τις επόμενες 12 με 24 ώρες. Για μια διαφορετική εμφάνιση, αφού στεγνώσει, βάψτε το σε όποιο χρώμα σας αρέσει.

cityfarmer.gr,  centsationalgirl.com

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…