glipsimo copy
Όλοι το κάνουμε – όταν μπαίνουμε στο σπίτι και βλέπουμε το σκυλάκι μας να τρελλαίνεται από τη χαρά του αφηνόμαστε και αρχίζουμε να δίνουμε φιλιά στον σκύλο μας   και τον αφήνουμε να μας φιλάει.
 Τους επιτρέπουμε  να μας δείξουν τη χαρά τους με ένα γλείψιμο στη μύτη, στα μάγουλα ή στο στόμα. Αλλά είναι αυτό υγιές; Μπορείτε να αρρωστήσετε  από το γλύψιμο σκύλου ; Μια νέα μελέτη, μας κάνει να το ξανασκεφτούμε…
Γλύψιμο σκύλου και επικινδυνότητα 
Το 2011, μια ομάδα από Ιάπωνες ερευνητές συνέλεξαν οδοντική πλάκα από 66 σκυλιά και 81 ανθρώπους που επισκέφθηκαν σχολεία κατάρτισης σκυλιών και κλινικές ζώων. Η πλάκα τοποθετήθηκε στο μικροσκόπιο και αναλύθηκε για  σημάδια  βακτηρίων. Ως θεωρία, τα αποτελέσματα της έρευνας – όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Oral Biology – διαπιστώθηκε ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και τα σκυλιά περιέχουν βακτήρια στο στόμα τους, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να μεταφερθούν μέσω των  φιλιών.
Τα φιλιά στον σκύλο σας μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένεια των ούλων.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν την ασθένεια «peridontopathic» που είναι στην πραγματικότητα βακτήρια που υπάρχουν στην πλάκα και των δύο – σκύλων και ανθρώπων.
Τα βακτήρια αυτά συνδέονται με τη περιοδοντίτιδα, μια σοβαρή μορφή  ασθένειας των ούλων η οποία, σύμφωνα με την Pacific Northwest , προκαλεί την καταστροφή των υποστηρικτικών ιστών του δοντιού και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, νεφρική νόσο αλλά και διαβήτη.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα τρία είναι τα είδη των ασθενειών που προκαλούν τα βακτήρια του στόματος:
Porphyromonas gulae, Tannerella forsythia και Campylobacter
Αυτά τα βακτήρια  βρίσκονται συχνά στους σκύλους, ενώ τα ποσοστά ανίχνευσης των ειδών αυτών στον άνθρωπο είναι λιγότερο συχνά.
Ο μύθος ότι » το στόμα του σκύλου σας είναι καθαρότερο από τη δικό σας. » διαλύεται..
Τα δείγματα πλάκας έδειξαν επίσης την εμφάνιση του βακτηρίου Porphyromonas gulae σε 13 αντικέιμενα των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν ή έγλυψαν τα σκυλιά τους. Επιπλέον, οι ερευνητές δημοσίευσαν ότι τα βακτήρια που είναι γνωστά ως, «Eikenella corrodens και Treponema denticola βρέθηκαν σε δείγματα ανθρώπων που είχαν στενή επαφή του στόματος με τα σκυλιά τους
Σε περιπτωση που οι επιστημονικές ονομασίες σας φαίνονται τρομακτικές  η σύντομη εκδοχή είναι η εξής: Οι σκύλοι προκαλούν την περιοδοντική νόσο.
Οσο αξιολάτρευτο και να είναι το σκυλάκι σας  τα φιλιά του μπορεί να μην  είναι.. Μπορεί να μας δώσουν περισσότερα από ό, τι ζητήσαμε με τη μορφή της ασθένειας των ούλων που προκαλούνται από οργανισμούς που δεν βρίσκονται συνήθως στο ανθρώπινο στόμα.
Μπορείτε να δείξετε την αγάπη σας για το σκυλί με το να μοιραστείτε μαζί του μια αγκαλιά και να αφήσετε τα φιλιά σας μόνο για τους ανθρώπους.
Πηγή:
Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…