κινητο-620x330

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο πολλές φορές είναι αρκετά χρήσιμη η δυνατότητα να βγάλουμε screenshot από τον υπολογιστή μας.

printscreen σε κινητάΤο ίδιο συμβαίνει και με τις φορητές συσκευές που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι φυσικά τα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone και τα tablet.

Αλήθεια πως γίνεται αυτό στις συσκευές αυτές; Απαιτείται να κατεβάσουμε από το market κάποια ειδική εφαρμογή; Ας δούμε!

Καταρχήν να πούμε ότι όπως ισχύει και για τους υπολογιστές, έτσι και για τα smartphone και tablet, τα πάντα (συνεπώς και η λήψη screenshot) εξαρτώνται από τον τύπο και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής.

Αλλιώς το κάνουμε σε ένα κινητό με android, αλλιώς στο iphone και το ipad και διαφορετικά σε ένα windows phone. Ας δούμε, όμως, κάθε κατηγορία αναλυτικά.

Πως βγάζω screenshot σε smartphone ή tablet με android

Στις συσκευές android υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού ή τον τύπο της συσκευής.

Για να πάρετε screenshot από συσκευή με Android 4.0 ή νεότερο πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί on/off και το πλήκτρο μείωσης της έντασης του ήχου για δύο δευτερόλεπτα.

Στις συσκευές της Samsung, ο συνδυασμός πλήκτρων για να κρατήσετε το στιγμιότυπο της οθόνης είναι το on/off με το home button δηλαδή το κουμπί που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής.

screenshot samsung galaxy
Και στις δυο περιπτώσεις ακούγεται ο ήχος του κλείστρου και το screenshot αποθηκεύεται στην μνήμη του τηλεφώνου.

Σε ορισμένες συσκευές η λήψη screenshot γίνεται μέσα από ένα menu που εμφανίζεται αν πατήσετε παρατεταμένα το πλήκτρο ενεργοποίησης.

screensot menu
Επίσης σε κάποιες άλλες συσκευές που τρέχουν σε android, για να πάρουμε snapshot από την οθόνη πρέπει να κρατήσουμε πατημένο το κεντρικό πλήκτρο και να πατήσουμε το πλήκτρο back (αυτό με το βελάκι) που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος σε κάποιες συσκευές.

Σε παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει προεγκατεστημένη και θα πρέπει να κατεβάσετε κάποια ειδική εφαρμογή μέσω του market.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τα τάμπλετ με λειτουργικό android.

Πως βγάζω screenshot σε iphone ή ipad

Στις φορητές συσκευές της Apple, δηλαδή στα iphone και ipad η λήψη στιγμιότυπου γίνεται πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο ενεργοποίησης (on/off) και το πλήκτρο home που βρίσκονται στην μπροστινή όψη της συσκευής.

Σε iphone:
screenshot iphone

Σε ipad:screenshot ipad
Σημειώστε ότι το πλήκτρο ενεργοποίησης σε κάποιες συσκευές βρίσκεται στο δεξί μέρος και σε κάποιες στο πάνω μέρος της συσκευής.

Πως βγάζω screenshot σε κινητό ή tablet με windows

Και εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Στα windows 8 ο συνδυασμός για να πάρετε screenshot είναι πατώντας το capacitive πλήκτρο των windows (αυτό που είναι πάνω στην οθόνη) μαζί με το πλήκτρο μείωσης της έντασης που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής.

Αν η συσκευή σας τρέχει σε windows 8.1 πατήστε ταυτόχρονα το πλήκτρο αύξησης της έντασης μαζί με το πλήκτρο ενεργοποίησης.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές νέες συσκευές δεν διαθέτουν πλήκτρο windows.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα πάρετε screenshot σε συσκευή με λειτουργικό windows 10.

screenshot windows phone
Το στιγμιότυπο αποθηκεύεται σε αρχείο στον φάκελο των εικόνων του κινητού σας τηλεφώνου.

Το ίδιο ισχύει και για τα τάμπλετ με αυτές τις εκδόσεις των windows.

Οπότε πλέον ξέρετε όλους τους πιθανούς τρόπους και συνδυασμούς για να πάρετε screenshot και από κινητές συσκευές smartphone και tablet.

Ας ελπίσουμε μόνο κάποια στιγμή να αποφασίσουν οι εταιρίες να ενοποιήσουν τις ρυθμίσεις τους και να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη…

Πηγή: coolweb.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Βησσαρίωνας: «Εφυγε» από τη ζωή η Τριανταφυλλιά Κράλλη

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΑΛΛΗ ΕΤΩΝ 89 Θανούσα κηδε…