Stournareika Arxiki

Πυκνή χιονόπτωση μαίνεται από σήμερα το πρωί, στον ημιορεινό & σε όλο τον ορεινό όγκο του Δήμου Πύλης, που σε συνδυασμό & τη σφοδρή χιονόπτωση & βαρύ κύμα ψύχους των προηγουμένων ημερών, κάνουν την κατάσταση τραγική.

Από το σημείο της Αναβρυσούλας, στον κεντρικό οδικό άξονα, αλλά από την θέση: «Πηγή των Θεών» στη διασταύρωση για Πετροχώρι το χιόνι πέφτει πυκνό & η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ το ύψος του χιονιού της σημερινής χιονόπτωσης, έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά!!! Η «ποιότητα» του χιονιού είναι ίδια με αυτή των προ δύο ημερών, δηλαδή πολύ βαρύ, δυσχεραίνοντας το αποχιονιστικό έργο των μηχανημάτων. Προβλήματα, όπως έχουμε αναφέρει & σε προηγούμενο άρθρο μας, από το βάρος του χιονιού αντιμετωπίζουν κτηνοτροφικές μονάδες & εγκαταστάσεις θερμοκηπίων, καθώς σε αρκετες περιπτώσεις έχει αναφερθεί κατάρρευση της στέγης.

Μάλιστα στην Γαλαρία της Μεσοχώρας το γκρέιντερ που υπήρχε εκεί, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει με αποτέλεσμα να επιστρατευθεί μπουλντόζα βαρέως τύπου. Σύμφωνα με τον Αντ/ρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, για τον ίδιο λόγο θα επιστρατευθούν & ερπιστριοφόρα μηχανήματα για να ανταποκριθούν στο δίχως προηγούμενο ισχυρό καιρικό φαινόμενο των τελευταίων ημερών.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες δεν είναι & τόσο ευχάριστες, καθώς μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή το σκηνικό του άσχημου καιρού θα συνεχισθεί ως έχει, ενώ βελτιωμένος θα είναι το Σάββατο & την Κυριακή, αλλά από Δευτέρα να επιδεινώνεται & πάλι.

(Οι φωτό…από Στουρναρέικα σήμερα 18-1-2017)

 

Stournareika 1 Stournareika 2 Stournareika 3 Stournareika 4 Stournareika 5 Stournareika 6

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…