Microphone on stage

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών διοργανώνει τον 1ο παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού, με τις αιτήσεις των συμμετεχόντων, να έχουν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι, πρώτον: τα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους στο τραγούδι, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, εκφράζοντας τον εσωτερικό τους κόσμο. Να οδηγηθούν από το «εγώ» στο «εμείς». Από το άτομο στην κοινωνία των προσώπων. Από την μονωδία, στην Χορωδία & τη συλλογική δημιουργία.

Δεύτερον: Οι μεγάλοι & μικροί να διακρίνουν με ευαισθησία & εκτίμηση τις ικανότητες των άλλων, να αντιμετωπίσουν με σεβασμό & αγάπη τα χαρίσματα του άλλου.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο στάδια:

1ο στάδιο: Κάθε Ενορία, κατηχητικό σχολείο κλπ, θα επιλέξει κατά την κρίση της τα παιδιά που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο(Δεκέμβριος 2016).

2ο στάδιο: Τα παιδιά που θα προκριθούν από κάθε Ενορία, θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών όλων των Ενοριών.

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής & για πρακτικούς λόγους, θα γίνει ακρόαση των παιδιών που θα προκριθούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, για να επιλεγούν όσοι θα συνεχίσουν.(Ακρόαση: Δεκέμβριος 2016).

Οι κατηγορίες των τραγουδιών από τις οποίες τα παιδιά θα επιλέξουν είναι: παιδικό, έντεχνο, παραδοσιακό, ελαφρολαϊκό κλπ, ενώ υποχρεωτική είναι η συμμετοχή τους σε πέντε ζωντανές(Live) εμφανίσεις, κατά τις οποίες θα κριθούν & θα είναι επιλογή των παιδιών.

Πρώτη ζωντανή εμφάνιση στις 18 Δεκεμβρίου 2016 & ώρα 6:00μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Τρικκαίων, όπου θα γίνει κοινή εμφάνιση όλων των προκριθέντων, στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα διοργανώσει η Μητρόπολη.

Δεύτερη ζωντανή εμφάνιση στις 12 Φεβρουαρίου 2017 & ώρα 6:00μμ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης.

Τρίτη ζωντανή εμφάνιση στις 26 Μαρτίου 2017 & ώρα 11:30πμ,  στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης(Δημ. Τραγούδια).

Τέταρτη ζωντανή εμφάνιση τον Απρίλη & Μάη(Εγκώμια Μεγ. Παρασκευής & Θεία Λειτουργία, χωρίς κριτική επιτροπή & άνευ διαγωνισμού).

Πέμπτη ζωντανή εμφάνιση στις 18 Ιουνίου 2017 & ώρα 8:30μμ στο ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου, που είναι η βραδιά του τελικού με τις απονομές.

Η βαθμολογία θα προκύψει, κατά 60% από την γνώμη της κριτικής επιτροπής & κατά 40% από το κοινό που θα παρακολουθεί τον διαγωνισμό. Οι βαθμοί που θα προκύψουν από τις τέσσερις ζωντανές εμφανίσεις, θα ανακοινωθούν συγκεντρωτικά μετά τον τελικό.

Η προετοιμασία για τις ζωντανές εμφανίσεις θα γίνεται στην «Σταγιάδειο Αίθουσα», σε ημέρα & ώρα που θα αποφασιστεί από κοινού με τα παιδιά. Η προετοιμασία των χορωδιακών ερμηνειών θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Αθανασίου Μπάρας, σε συνεργασία με την παιδική χορωδία αυτού.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…