dscn7274-arxiki

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα των ορεινών περιοχών, ξεκίνησε από χθες στην περιοχή του Δήμου Πύλης.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, ξεκίνησαν οι εργασίες της διημερίδας με τίτλο «Αναπτύσσοντας Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνικές Επιχειρήσεις στην Ορεινή Ελλάδα», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του του πρώην Δήμου Γόμφων που βρίσκεται στη Λυγαριά Τρικάλων.

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι το ΑΠΘ, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο Δήμος Πύλης και το Norwegian Institute of Wood Technology. H Διημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «ΑΙΘΗΚΟΣ – Δημιουργία Μηχανισμού Υποστήριξης για την Ανάπτυξη και Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε Πληθυσμούς Ορεινών Περιοχών».

Το έργο πλησιάζει στη λήξη του και πρόκειται για την τελική εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν επιπλέον ερευνητικά αποτελέσματα, αλλά δίνεται και η δυνατότητα παρουσίασης καλών πρακτικών κοινωνικών επιχειρήσεων από την περιοχή, καθώς επίσης και ανάπτυξης διαλόγου με επιχειρηματίες της περιοχής του Δήμου Πύλης και φορείς, στο πλαίσιο δύο στρογγυλών τραπεζιών και τις δύο ημέρες, υπό το πρίσμα της ανάπτυξης και προώθησης της κοινωνικής οικονομίας ως εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την άμβλυνση των φαινομένων αποκλεισμού των κοινοτήτων της περιοχής.

Χθες Πέμπτη η διημερίδα, προέβλεπε δύο θεματικές ενότητες: α) Τουρισμός-Τρόφιμα-Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα & β)Καλές Πρακτικές Κοινωνικής Οικονομίας στη Θεσσαλία.

Από τον Δήμο παρέστησαν ο Αντ/χος Πολιτικής Προστασίας & Αθλητισμού κ. Άρης Τζάνης, ο δημ. σύμβουλος & μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρ. Νάκος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης Θαν. Γιαννωτάκης, ο Αντ/ρχος Οικονομικών κ. Βαγγ. Αλέκος, ο δημ. σύμβουλος κ. Βύρων Κατσίβελος, ο δημ. σύμβουλος κ. Κ. Κρούπης & ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Χρ. Μπακάλης.

Σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, δεύτερη ημέρα της Διημερίδας το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 πάλι δύο θεματικές ενότητες α)Κτηνοτροφία-Δάση-Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα & β)Καλές Πρακτικές Οικονομίας στη Θεσσαλία, με τις εργασίες να ξεκινούν στις 9:30πμ.

 

 

dscn7272 dscn7275 dscn7276 dscn7278 dscn7282 dscn7285 dscn7286 dscn7287 dscn7288

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Με αρκετό κόσμο η «Γιορτή Αγάπης», στον Αγ. Βησσαρίωνα, από τον Σύλλογο Γυναικών(βίντεο/φωτό)

Άλλον ένα δυναμικό «παρών» από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα, ο οποίος σήμερα δεύτερ…