arxiki-_0695-copy

Πρώτη επίσημη συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος AgriUrban, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στη 1:00μμ  στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου Πύλης, όπου ο κ. Νταλός(Καθηγητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας) παρουσίασε το πρόγραμμα και ανέλυσε τους στόχους από πλευράς Δήμου Πύλης, καλώντας τα μέλη της ομάδας να αποτυπώσουν τις απόψεις τους ως πρώτη επαφή με το αντικείμενο.

Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και η συζήτηση άκρως εποικοδομητική, ενώ όχι μόνο έγινε αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες κάθε φορέα, αλλά ξεκίνησε και η καταγραφή των προβλημάτων με τη χρήση προβλεπόμενων εργαλείων του προγράμματος , όπως είναι «Το Δέντρο του Προβλήματος».

Η Ομάδα θα επαναλαμβάνει τις εργασίες της τουλάχιστον μία φορά μετά από κάθε διακρατική συνάντηση, ενώ στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα επεξεργάζεται τα στοιχεία κάθε σταδίου του έργου.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, συμμετείχαν ο κ.Γιώργος Νταλός, ο κ.Χρήστος Νάκος Δασολόγος/Δημ.Σύμβουλος του Δ.Πύλης, ως υπεύθυνος υλοποίησης από την πλευρά του Δήμου, οι κυρίες Ευθυμία Φωτάκη – Γεωπόνος, Παναγιώτα Λαμπρογεώργου-Δασολόγος, Βαϊα Διαγωμά – Διοικητικός και Σταυρούλα Σαλέπη – Οικονομολόγος, ως υπεύθυνες παρακολούθησης , επιστημονικής και διοικητικής υποστήριξης του έργου αντίστοιχα, οι κύριοι Γιώργος Παπαθανασίου και Λεωνίδας Νιαβής ως εκπρόσωποι των ΔΑΣ Πύρρας και Νεραϊδοχωρίου αντίστοιχα, ο κ.Θανάσης Γιαννοτάκης Δημ.Σύμβουλος ως εκπρόσωπος της Ένωσης-Αγροτικός Συνεταιρισμός , ο κ.Κωνσταντίνος Βοϊτσίδης ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης και ο κ.Ηλίας Καψιώχας – κτηνοτρόφος, ενώ ο κ.Βασίλειος Γαγιάκος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε ενημερωθεί νωρίτερα σχετικά με το έργο.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα – στο οποίο  έχει ενταχθεί ο Δήμος Πύλης με την υποστήριξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας – Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου από το Νοέμβριο του 2015 ως μία από τις τέσσερις τότε- επτά τώρα Ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν σε κάποια από τα δίκτυα πόλεων μικρού και μεσαίου μεγέθους του Συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III-  έχει πλέον  περάσει στην Φάση ΙΙ από τον Ιούνιο του 2016, με εναρκτήρια την συνάντηση Δημάρχων στην πόλη Mollet-des-Valles της Ισπανίας που το Δήμο Πύλης εκπροσώπησαν ο κ.Δήμαρχος Μαράβας Κωνσταντίνος και ο κ.Νταλός Γιώργος – Καθηγητής ΤΕΙ ως Γενικός Συντονιστής του έργου  και την συμμετοχή των κ.Νταλού και κα.Φωτάκη Ευθυμίας – Γεωπόνο του Δ.Πύλης και Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος στην εξειδικευμένη εκπαίδευση που παρείχε το URBACT  τον Αύγουστο στο Ρόττερνταμ μέσω του προγράμματος «Θερινό Πανεπιστήμιο».

urban-1

Στη Φάση αυτή που θα διαρκέσει ως το 2018, αρχικά θα ολοκληρωθούν οι συναντήσεις εργασίας στις υπόλοιπες πόλεις του δικτύου , που θα έχουν σαν αντικείμενο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τον καθορισμό της μεθοδολογίας αντιμετώπισης των κατά τόπους προβλημάτων. Επιπλέον, από δω και στο εξής ξεκινάει τις εργασίες της η Τοπική Ομάδα Δράσης κάθε πόλης η οποία χαρακτηριστικά αναφέρεται ως ULG ( URBACT LOCAL GROUP) η οποία έχει ως καθήκοντα την λεπτομερή αποτύπωση των αναγκών της πόλης και την σύνταξη του Τοπικού Σχεδίου Δράσης που θα πρέπει να υλοποιηθεί με το τέλος του έργου.

urban-2

Αυτή η Τοπική Ομάδα Δράσης για το Δήμο Πύλης συστήθηκε με την αριθμ 144/2016 απόφαση Δ.Σ.Πύλης, μετά από ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δημάρχου Πύλης. Αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα – συνεταιρισμούς και μεμονωμένους παραγωγούς-, των εμπορικών συλλόγων και των τουριστικών φορέων της περιοχής , καθώς και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων.

nakos-0705-copy

img_0702-copy-ok img_0696-copy-ok img_0698-cop-ok

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ στα Πατήσια -Πήρε φωτιά δέντρο, κινδύνεψαν διαμερίσματα πολυκατοικίας

Στις φλόγες παραδόθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/4) δύο οχήματα στα Πατήσια. Σύμφωνα…