Arxiki

Ένα «Συμπόσιο» κάπως διαφορετικό από τα άλλα, έλαβε χώρα χθες βράδυ στην Πύλη στην ταβέρνα «Το Κονάκι», στο οποίο συμμετείχαν μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, παρουσία του προέδρου κ. Θανάση Μανούρα.

Και λέμε διαφορετικό διότι αυτή τη φορά κεντρικό ρόλο στα της ομήγυρης είχε το θέμα των διοργανώσεων δύο σημαντικών κυνηγετικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Πύλης, κατά τις οποίες ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης, αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και τίθεται συνδιοργανωτής τους, με θετική απόρροια την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στον Δήμος μας, δίνοντας έτσι μια τονωτική ένεση στην τοπική Οικονομία, μέσω του κυνηγιού, αναδεικνύοντας άλλη μια καλή πλευρά του, αυτή της εναλλακτικής μορφής τουρισμού.

Έτσι στις 20 Σεπτεμβρίου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης διοργανώνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου μια σημαντική ημερίδα με θέμα την «Ορεινή και πεδινή πέρδικα», με ομιλητή τον Προϊστάμενο Θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων, Δασολόγο Α’ κ. Ν. Μάνιο.

Αμέσως το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου και στην περιοχή της «Μαρόσσας» στο Νεραϊδοχώρι, θα πραγματοποιηθούν οι, πανελλήνιας εμβέλειας, αγώνες σκύλων δεικτών, με θήραμα την ορεινή πέρδικα, για την ανάδειξη των μελών κυναγωγών και των σκυλιών τους, που θα συγκροτήσουν την Εθνική Ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες ορεινής πέρδικας στην Όσσα και στο Πανευρωπαϊκό με θήραμα Μπεκάτσα, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο «Καλογερομάνδρι» στη Βλάχα, αρχές του Δεκέμβρη.

Τρεις σημαντικότατες λοιπόν εκδηλώσεις εκ των οποίων ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ημερίδας και τίθεται συνδιοργανωτής μαζί με τον ΟΚΑΔΕ(Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος), τον Δ. Πύλης, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων, της Φαρκαδόνας και τον Ο.ΦΙ.Σ.Ε.Τ.(Όμιλος Φίλων Σκύλων Εργασίας Τρικάλων), των αγώνων στις 21-22/9/2019 στη «Μαρόσα», ενώ καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος του στο Πανευρωπαϊκό, που όπως είπαμε θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στο «Καλογερομάνδρι» στη Βλάχα, στον οποίο οι συμμετοχές ευρωπαϊκών χωρών με πλήθος κυναγωγών τους, θα φτάσουν στις δώδεκα.

Τώρα, όσον αφορά στα υπόλοιπα, απ’ το χθεσινοβραδινό «Συμπόσιο», δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν οι «ιστορικές» συζητήσεις και αφηγήσεις περιπετειών των κυνηγών μας, από τη δράση τους στα κυνηγετικά τερέν, πάντα με δόσεις «αλήθειας;», αλλά και το κλασικό φαγοπότι με το μενού να περιλαμβάνει, τι άλλο; κυνηγετικά τρόπαια από «ελαφρύ» και «χονδρό» θήραμα, εντέχνως μαγειρεμένα από τους μετρ του είδους στο «Κονάκι», τον κυρ Κώστα και το έτερόν του ήμισυ την κυρά Κούλα, που χθες ένωσαν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό και γευστικότατο αποτέλεσμα, που οι κυνηγοί μας τα συνόδευσαν με κρασάκι της περιοχής μας, τσουγκρίζοντας στην υγειά τους, με τον Πρόεδρο κ. Θαν. Μανούρα στην πρόποσή του, να εύχεται σε όλους μια «Καλή, ευοδωτική και πάνω απ’ όλα υγιή κυνηγετική χρονιά».

kyn syl (1)

kyn syl (3)

kyn syl (4)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…