HOT-SPOT-2 copy

Ως το τέλος του μήνα οι αιτήσεις

Πρόγραμμα πρόσληψης 5 χιλιάδων ατόμων στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων θα τεθεί σε ισχύ σε δύο φάσεις, με αρχή μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, άμεσα θα προσληφθούν 2.500 άνεργοι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Συγκεκριμένα, εντός των επόμενων 10 ημερών, εκδίδεται η πρόσκληση και έως το τέλος του μήνα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν, μέσω του ΟΑΕΔ, αιτήσεις για την ένταξη τους. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους, σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος που εκπονήθηκε από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι προσληφθέντες θα έχουν 8μηνη απασχόληση και οι περισσότερες θέσεις θα κατανεμηθούν  στα κέντρα φιλοξενίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, ακολουθούν η Αττική (575) και η Κεντρική Μακεδονία (536).

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75 ευρώ) ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54 ευρώ).

Μέχρι το τέλος του 2016 θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι υπόλοιποι 2.500, οι οποίοι θα κατανεμηθούν με βάση τις ανάγκες, όπως εκείνες θα καταγραφούν από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών – Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγή:m.lifo.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…