prsl

Μέχρι το τέλος του 2018 εκτιμούν στο Υπουργείο Παιδείας ότι θα υπάρχουν καινούργια ωρολόγια προγράμματα στα Επαγγελματικά Λύκεια

Τα προγράμματα αυτά θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από το σχολικό έτος 2019-2020 όπως δήλωσε σε εκδήλωση για τη Μαθητεία στην πόλη της Βέροιας ο Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Μουστάκας.

Παράλληλα ο κ. Μουστάκας ανέφερε ότι πολύ σύντομα το ΙΕΠ θα δημοσιεύσει ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν το οποίο θα μελετήσει καινούργιες ειδικότητες, καινούργια προγράμματα, καινούργια βιβλία.

 

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ 

Ο Διευθυντής της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται φέτος πιλοτικά και την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Ο κ. Μουστάκας ανέφερε ότι στο πιλοτικό πρόγραμμα μπαίνει δεύτερος καθηγητής σε μαθηματικά και Ν.Ελληνικά και τα αποτελέσματα είναι θετικά.

  Ως xenesglosses.eu έχουμε γράψει ότι η γενίκευση του προγράμματος ενδεχομένως να δώσει 400 προσλήψεις αναπληρωτών φιλολόγων μειωμένου ωραρίου και ισάριθμες προσλήψεις μαθηματικών.

Παράλληλα έδωσε την είδηση ότι την επόμενη χρονιά όλα τα ΕΠΑΛ θα έχουν ψυχολόγους.

alfavita.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…