DS Arxiki

Με ομόφωνη απόφαση τα τριάντα από τα τριάντα δύο θέματα & δύο κατά πλειοψηφία(1 & 2), συν τρία επιπλέον εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα, τα οποία ήρθαν ως κατεπείγοντα, περατώθηκε & η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Πύλης.(βλ. τα θέματα ΕΔΩ).

Τα τρία δε, κατεπείγοντα, εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα αφορούσαν το πρώτο: «Στην πρόσληψη προσωπικού δίμηνης χρονικής διάρκειας, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων εποχικών αναγκών έτους 2018».

Το δεύτερο:«Στην διατύπωση γνώμης για περιορισμούς βόσκησης στο δημοτικό δάσος Βροντερού & το τρίτο:»Στην έγκριση του προϋπολογισμού του Δ. Πύλης, έτους 2018, ώστε να είναι δεικτική, για την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, πάγιας προκαταβολής». Θέματα τα οποία & τα τρία, ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

Ενδιαφέρον, για άλλη μία φορά, παρουσίασαν & τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης που έφεραν προς συζήτηση οι δημ. σύμβουλοι της αντιπολίτευσης & συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Κουτσονάσιος, αρχικά ρώτησε εάν οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες του Βαλομανδρίου, αποδόθηκαν δίκαια ή είναι κάποιοι που αδικήθηκαν & άλλοι που ευνοήθηκαν.

Επί του θέματος απάντησαν, αρχικά ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, ο οποίος ανέφερε πως την μέριμνα της διαδικασίας ως γνωστόν ανέλαβε ειδική επιτροπή επί τούτου, λαμβάνοντας υπόψιν της όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο κριτήρια, για να συμπληρώσει η κ. Φ. Μαρκαντά, εξηγώντας τα τής διαδικασίας & τα κριτήρια εκείνα που ελήφθησαν υπόψιν εκ της Επιτροπής, όπως Ε1 κλπ…

Ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, εν συνεχεία ρώτησε σχετικά:1) με αναθέσεις σε αγορά ανταλλακτικών & επισκευές μηχανημάτων από συγκεκριμένο τρικαλινό επιχειρηματία & αν αυτός είναι ο μοναδικός 2) με την καθίζηση σε πυλώνα του λιφτ στο χιονοδρομικό Περτουλίου, τι είδους εργασίες έχουν για την αποκατάστασή του & 3) την αυστηρότητα που επιδεικνύει η αστυνομική Αρχή της Πύλης, όσον αφορά το παρκάρισμα σε ώρες & μέρες αιχμής της αγοράς, που σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο δεν διευκολύνει το τζίρο των καταστημάτων, ζητώντας επ’ αυτού την παρέμβαση του Δημάρχου.

Στο πρώτο θέμα ο Δήμαρχος απαντώντας, ανέφερε ότι η πολιτική της δημ. Αρχής είναι η επιλογή επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Δ. Πύλης, στους οποίους & απευθύνθηκε η δημ. Αρχή, αλλά η χρηματοπιστωτική πολιτική αυτών, δεν επέτρεψε μια τέτοια συνεργασία.

Στο δεύτερο θέμα ο Δήμαρχος απάντησε πως όντως έχει υπάρξει καθίζηση από φυσικά αίτια η οποία όμως δεν εμπνέει ανησυχία & είναι υπό διαχείριση.

Στο τρίτο θέμα, που έθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, παρενέβη & έδωσε απάντηση ο κ. Τόλιας, ο οποίος ανέφερε πως για το παρκάρισμα υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου & δεν πρέπει επ’ αυτού να υπάρχουν διαμαρτυρίες, καταλήγοντας ότι η Αστυνομία απλώς κάνει τη δουλειά της.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημ. Σύμβουλος κ. Βύρων Κατσίβελος αναφέρθηκε στο γεγονός, πως αν & έχει υπάρξει απόφαση δημ. Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών σε αγροτικές αποθήκες & κτηνοτροφικές μονάδες, αυτή δεν έχει γίνει πράξη.

Απάντηση επί του θέματος έδωσε ο Δ/ντής της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Παν. Τζαχρήστος ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση εγκρίθηκε  από την Περιφέρεια, όμως για την ώρα υπάρχει μια δυσκολία σχετικά με το μηχανογραφικό σύστημα, ούτως ώστε τέτοιου είδους αποφάσεις να μην μπορούν ακόμη να καταχωρηθούν & να αποσαφηνισθεί επακριβώς η χρήση τους. Εντός της εβδομάδος υπάρχει προκαθορισμένο ραντεβού, με την εταιρεία που υποστηρίζει το Δήμο μηχανογραφικά, ώστε να βρεθεί λύση σχετικά με το πώς θα γίνει η παραμετροποίηση.

Ο κ. Γ. Παναγιώτου εν συνεχεία & αναφερόμενος στις κατανομές χρηματικών ποσών από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους Δήμους, κατέθεσε τη διαπίστωσή του ως ερώτηση προς τον Δήμαρχο, λέγοντας πως ο Δήμος Πύλης αντιμετωπίζεται δυσμενώς από την Περιφέρεια, κάτι το οποίο σημαίνει δύο πράγματα: 1)ή οι σχέσεις του Δημάρχου με τον Περιφεριάρχη δεν είναι σε καλό επίπεδο ή από πλευράς Δήμου δεν υπάρχου ώριμες μελέτες, για να ζητηθεί η ανάλογη χρηματοδότηση.

Απαντώντας ο Δήμαρχος στον κ. Παναγιώτου ανέφερε, πως δεν είναι ούτε κάτι επί προσωπικού, ούτε θέμα ολιγωρίας της δημ. Αρχής, αλλά γενικώς η Δυτική Θεσσαλία δεν αντιμετωπίσθηκε όπως θα έπρεπε. Όμως το μέλλον για τον Δ. Πύλης διαγράφεται αρκετά ευοίωνο & ευχάριστο μιας & μέχρι τέλους της εβδομάδας ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός & από την Πύλη, θα εξαγγείλει δύο μεγάλα έργα για τον Δήμο, με το ένα να το αναφέρει ο Δήμαρχος & αφορά στην κατασκευή προπονητικού Κέντρου στο ορεινό κομμάτι του Δήμου, ενώ το άλλο δεν το αποκάλυψε, αφήνοντάς το για τον κ. Αγοραστό.

Επίσης στην ερώτηση του κ. Παναγιώτου σχετικά με το πού βρίσκεται ο Δ. Πύλης στον τομέα της χρήσης φυσικού αερίου, ο Δήμαρχος είπε πως έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες & συναντήσεις με στελέχη της εταιρείας, με τις εγκαταστάσεις του σταθμού να βρίσκουν χώρο στέγασης στην ΠΑΔΥΘ.

Τέλος από τον κ. Παναγιώτου ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να απαντήσει, σχετικά με το προπονητικό κέντρο του Α.Ο. Τρίκαλα στις «Σκαμνιές» στην Πηγή, αν έχει υπάρξει απόφαση Δ.Σ. για παραχώρηση ή είναι στις προθέσεις της δημ. Αρχής, να πράξει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Μαράβας απάντησε, λέγοντας ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για παραχώρηση, αλλά για φιλοξενία έως το Καλοκαίρι, καθώς οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός της χαρακτηρισμένης ως «Αθλητικό Κέντρο», είναι απαγορευτική.

Μάλιστα επί του θέματος, μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει & σχετική ανακοίνωση από πλευράς δημ. Αρχής, που θα διευκρινίζει το όλο ζήτημα…

DS (1)

DS (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη: Ο προπονητής μας… ο δάσκαλός μας

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.  Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και …