zagora-mouresi-copy

Στο Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου και πιο συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα Ζαγοράς , πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλιας με τίτλο « Νέες μορφές συνεργατισμού και οι συμβολή τους στην τοπική οικονομία».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Ζαγοράς με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι εισηγητές εκπρόσωποι των συνεταιρισμών Ζαγοράς , ΘεςΓάλα  και ΘεςΓη, παρουσίασαν εξαιρετικές εισηγήσεις αναλύοντας με σαφήνεια τις δράσεις των συνεταιρισμών , τα πλεονεκτήματα του συνεργατισμού τις μεθόδους του σύγχρονου marketing  σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης περιέγραψαν τις διαδικασίες σύστασης ενός συνεταιρισμού και ανέδειξαν τα πλεονεκτήματα του συνεργατισμού έναντι των μεμονωμένων παραγωγών .

Το μειωμένο κόστος παραγωγής , το καλύτερο marketing  και management , οι καλύτερες και πιο αξιόπιστες εμπορικές συμφωνίες , η βεβαιότητα είσπραξης των κερδών και η καλύτερη ενημέρωση των παραγωγών του συνεταιρισμού στις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, συγκομιδής και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων , ήταν οι σημαντικότερες αναφορές των εισηγητών.

Σημαντική ήταν η αναφορά που έκανε η αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Ζαγοράς,  κ. Βαρούτα , όταν περιέγραψε την διαχρονική πορεία του Συνεταιρισμού ο οποίος δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και έναν αιώνα , πρόσφατα μάλιστα εορτάστηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα 100 χρόνια λειτουργίας καθώς και οι αναφορές των εκπροσώπων των Συνεταιρισμών  ΘεςΓάλα και ΘεςΓή  κου Χαρδαλούπα και κ. Παναγιώτου που παρουσίασαν την λειτουργία των νέων συνεταιρισμών σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας, δήλωσε ενθουσιασμένος από την ποιότητα των εισηγήσεων , των τοποθετήσεων που ακολούθησαν , αλλά και του γόνιμου προβληματισμού που αναπτύχθηκε και είπε ότι η πρωτοβουλία της ΠΕΔΘ να διοργανώνει ημερίδες σε συγκεκριμένους Δήμους μακριά από την έδρα της και να αναδεικνύει τα δυνατά σημεία της κάθε περιοχής αρχίζει να αποδίδει ορατά αποτελέσματα και  να κινητοποιεί τις τοπικές παραγωγικές ομάδες καθώς επίσης και να δίνει το έναυσμα για ένα δημιουργικό προβληματισμό.

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…