ΜΕΣΟΧΩΡΑ 2

Άκρως εποικοδομητική υπήρξε η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα σε Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο & αντιπροσωπείας του Δήμου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα, τον δημ. σύμβουλο Βύρων Κατσίβελο & τον Δ/ντή του Δήμου Παν. Τζιαχρήστο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός,  ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, από την Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών ο πρόεδρος κ. Γιάννης Καλλές και το μέλος του ΔΣ κ. Τάσος Μπαρμπούτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων, Αντιπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και πρ. Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Ντίνος Διαμάντος και από τους κατοίκους της Μεσοχώρας ο κ. Ντίνος Κοτρώνης.

Ο κ. Φάμελος γνώριζε το θέμα σε όλο του το φάσμα & υπήρξε πλήρη ταύτιση απόψεων για άμεση έκδοση & υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), αμέσως μόλις γίνει ο χαρακτηρισμός της κατακλίζουσας περιοχής από το Δασαρχείο Τρικάλων.

Μάλιστα ο ίδιος ο υφυπουργός αποκάλυψε πως έχει έτοιμο το σχέδιο της ΑΕΠΟ, ώστε με την χαρτογράφηση της περιοχής από το Δασαρχείο, να υπογράψει την μελέτη, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Ακόμη, διεμήνυσε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ του έργου, το οποίο ως αμιγώς υδροηλεκτρικός παράγοντας θα παράγει καθαρή ενέργεια 362 Gwh ετησίως & οικονομικό όφελος της τάξεως των 40 εκατομμυρίων το χρόνο.

Ο Δήμαρχος κ. Μαράβας ευχαρίστησε τον κ. Φάμελο & τους συνεργάτες του, που συνέβαλαν στην άριστη συνεργασία. Στη συνέχεια η αποστολή του Δήμου, Δήμαρχος, Κατσίβελος & Τζιαχρήστος επισκέφτηκε το Δ.Σ. της ΔΕΗ, όπυ είχαν συνάντηση εργασίας με την πρόεδρο κα Παναγιωτάκη, τον αντιπρόεδρο κ. Ανδριώτη & τον Γενικό Δ/ντή κ. Αργυράκη.

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας & εμπεριείχε όλες τις εκδοχές που αφορούν στο φράγμα, όπως την μετεγκατάσταση, αποκατάσταση, αλλά & την ασφάλεια των κατοίκων. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ πρότεινε άμεσα την σύσταση επιτροπής από την Δ. Πύλης & την ΔΕΗ, ώστε να ξεκινήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που έχουν να κάνουν με την πολεοδομική μελέτη & σε συνεργασία με το Υπ. Περιβάλλοντος.

Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της ΔΕΗ, θα επισκεφτεί τον Δ. Πύλης, όπου οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν εργασίες για την ομαλή & ασφαλή μετάβαση στην ολοκλήρωση του έργου & κυρίως για την χαρτογράφηση της περιοχής με το Δασαρχείο Τρικάλων.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Γιορτάζει & πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πιαλείας. Αναλυτικά το πρόγραμμα…

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 5 Μαΐου 202…