dentro

Μπορεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Ιωαννίνων να έγινε viral και να δίχασε, αλλά τα ίδια προβλήματα έχει και η Ρώμη φέτος.

Οι πολίτες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την εορταστική εικόνα στο κέντρο της πόλης.   Το δέντρο, το οποίο πέθανε και έχασε τις βελόνες του δύο εβδομάδες μετά την ανέγερσή του στην Piazza Venezia της πρωτεύουσας, έχει γίνει σύμβολο αυτού που πολλοί θεωρούν ως φθορά της αιώνιας πόλης.

dentro 1

«Είναι ντροπή και μόνο που βλέπουμε αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο», δήλωσε ένας κάτοικος χρησιμοποιώντας έναν ιταλικό όρο που παρομοίαζε το δέντρο με ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο.   Το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ρώμης βρίσκεται μπροστά από το μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Piazza Venezia. Ένας άλλος αναρωτήθηκε:«Τι ώρα αρχίζει η κηδεία;» ενώ τα σχόλια στο Τwitter είναι πραγματικά πολλά, όλα επικριτικά και ορισμένοι λένε πως τους θυμίζει βούρτσα τουαλέτας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, μια προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι το δέντρο δεν καλύφθηκε σωστά κατά τη μεταφορά του από τους Δολομίτες στη βόρεια Ιταλία, όπου είχε καλλιεργηθεί.

dentro 2

Το δέντρο έχει προκαλέσει και πολιτικούς τριγμούς καθώς οι κάτοικοι εξαπολύουν πυρά εναντίον της δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι, ένα πολύ προβεβλημένο στέλεχος του κινήματος 5 αστέρων.

Η αντιπολίτευση ζητά να διερευνηθεί γιατί δαπανήθηκαν σχεδόν € 50.000 για τη μεταφορά του ασθενούς δένδρου στη Ρώμη από ένα δάσος κοντά στα αυστριακά σύνορα 700 χλμ. (430 μίλια) μακριά.

lifo.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Μας στέλνουν τις ευχές τους!!!

  …