Mantalia 1

Στην «7η γιορτή χορού» του φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, βρέθηκε χθες η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού, Παναγιώτα Μανταλιά, που διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων το Κέντρο Χορού «ΤΡΙΚΚΗ».

Η κα Μανταλιά, λάτρης κάθε μορφής παράδοσης, θεωρεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις πολύ σημαντικές, καθώς μέσα από αυτές μαθαίνουν οι νέοι & θυμούνται οι παλαιότεροι, διατηρώντας αδιάλειπτη την ιστορική συνέχεια & ταυτότητα κάθε λαού, στο αέναο ιστορικό του ταξίδι, ενώ είναι χρέος & καθήκον του καθενός μας, η προστασία & συνέχισή τους ως φορείς αξιών, κόντρα στα σκληρά χέρια της λήθης & του απομονωτισμού.

Η ίδια δήλωσε…

«Ο Ίωνας Δραγούμης ο ελληνοκεντρικός αυτός στοχαστής, στις αρχές του περασμένου αιώνα έλεγε τα εξής;
«Πήγαινε στα δημοτικά τραγούδια, στη δημοτική τέχνη και στη χωριάτικη και λαϊκή ζωή, για να βρεις τη γλώσσα σου και την ψυχή σου και μ’ αυτά τα εφόδια, αν έχεις ορμή μέσα σου και φύσημα, θα πλάσεις ότι θέλεις, παράδοση και πολιτισμό και αλήθεια και φιλοσοφία.»

Η παράδοση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας και του πολιτισμού του ελληνικού λαού. Όλοι οφείλουμε να την τιμούμε και να την βοηθούμε να συνεχιστεί. Ακόμα περισσότερο οι τοπικοί άρχοντες με την συμμετοχή τους στα διάφορα δρώμενα αλλά και με την οικονομική βοήθεια στους πολιτιστικούς συλλόγους που προσπαθούν να διατηρήσουν ήθη, έθιμα και παραδόσεις».

Mantalia 2

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Πορτογαλία: Συγκλονίζει υπόθεση σύγχρονης δουλείας – Άνδρας ζούσε σαν σκλάβος επί 17 χρόνια

Ανάγκαζαν τον 54χρονο να δουλεύει γι΄αυτούς, τον «νοίκιαζαν» σε άλλους, τον είχαν κλεισμέν…