720_582739_193177f38a-956a499fcfeb7839

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Ως πρόεδρος ΑΝΕΛ, παίρνω την ευθύνη και λέω ότι δεν πρόκειται να έρθει προς κύρωση η συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Αυτός θα αποφασίσει. Είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα . Εκτός αν έρθει με 180 ψήφους, δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλάξουν στάση», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η προϋπόθεση για πρόκληση ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση από τη Βουλή των Σκοπίων της συμφωνίας των Πρεσπών Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Ιβανόφ».

«Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση για τη χώρα, μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή.Όλες οι άλλες προϋποθέσεις που έχουν μπει για να ισχύσει, είναι προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια. Μέχρι τότε είμαστε με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου», είπε ακόμη ο κ. Καμμένος.

«Εάν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών με 151, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καμμένος προσθέτωντας «η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή , δεν τη δέχομαι και θα προσπαθήσω να τη μπλοκάρω»

«Δεν έχει καμία εξέλιξη στο ΝΑΤΟ η συμφωνία των Πρεσπών. Προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για είσοδο στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις (δημοψήφισμα, ψήφιση συνταγματικών αλλαγών)», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι θα παραστεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν τα Σκόπια στη Συμμαχία είναι η κύρωση της συμφωνίας, για την οποία ανέφερε ότι «δεν είναι καν έγκυρη, αφού δε φέρει την υπογραφή του προέδρου της πΓΔΜ».

Πρόσθεσε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, είπαν ότι «δεν μπορεί να υπάρχει δέσμευση για είσοδο στο ΝΑΤΟ αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα και η αλλαγή του συντάγματος» της γειτονικής χώρας.

Αναφορικά με την χθεσινή του απουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Καμμένος, δήλωσε «Δεν πήγα στο υπουργικό συμβούλιο γιατί χειριζόμουν θέματα του ΥΠΕΘΑ – Δεν κάνω τσαλιμάκια».

tempo24.news

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Βησσαρίωνας: «Εφυγε» από τη ζωή η Τριανταφυλλιά Κράλλη

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΑΛΛΗ ΕΤΩΝ 89 Θανούσα κηδε…