xrys-arxiki

Του Αναστάσιου Βόπη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ. Χρυσόστομος, το διήμερο  της 17ης  και 18ης  Σεπτεμβρίου 2016, μετέβη στην γειτονική πόλη της  Καρδίτσας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, όπου συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της συνάξεως των Αγίων της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας.

Το Σάββατο το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, υποδέχτηκε  τα ιερά λείψανα των Αγίων, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης και εν συνεχεία  χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιωμένος δε από δεκάδες ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, αλλά και με την παρουσία πλήθους πιστών που συνέρευσαν για να λάβουν την ευλογία των Αγίων.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τους βίους των Αγίων της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίοι  είναι “ο Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου, o Αρσένιος Επίσκοπος Ελασσώνος, o Παρθένιος Επίσκοπος Ραδοβισδίου, oΝικόλαος ο εν Βουνένης, o Δαμιανός ο εκ Μυριχόβου, o Κωνσταντίνος ο εκ Καππούης, o Διονύσιος ο εκ Σκλαταίνης και o Ακάκιος ο εκ Γολίτσης”.

Την Κυριόνυμον ημέρα της εορτής της συνάξεως των εκ Θεσσαλιώτιδος Αγίων, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Καρδίτσης, δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας  κ. Χρυσοστόμου και συμπαραστατούμενου του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

xrys-5-copy xrys-1-copy xrys-2-copy xrys-3-copy xrys-4-copy

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…