voitsidis

Του Κώστα Βοϊτσίδη/Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Προ λίγων μηνών έγινε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν ο δήμος Πύλης, το ΚΤΕΛ Τρικάλων, ο εμπορικός σύλλογος δ. Πύλης και φορείς για τον ανασχεδιασμό της παρουσίας και συμπεριφοράς του ΚΤΕΛ Τρικάλων με τη  δημιουργία σημείων αποβίβασης, επιβίβασης & ολιγόλεπτης στάσης των λεωφορείων του  επί του κεντρικού δρόμου της Πύλης.

Επιχειρηματίας μάλιστα δέχθηκε να προσφέρει αφιλοκερδώς χώρο  μέσα  στην επιχείρησή του για να φιλοξενήσει  το ΚΤΕΛ,  αίθουσα αναμονής, δέματα κ.λ.π. . Παρόλο που σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα της Πύλης είδε θετικά το μέτρο αυτό, κάπου βάλτωσε και δεν δόθηκε η πρέπουσα – για εμάς – λύση. Αυτό το πρόβλημα επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή και την κατασκευαζόμενη νέα περιφερειακή οδό που θα συνδέει την Πύλη με τα Τρίκαλα ζητώντας οριστική λύση.

Για να καταλάβει ο αναγνώστης τη σπουδαιότητα της παραπάνω πρότασης θα αναφέρω τα πιο ουσιαστικά επιχειρήματα των εμπόρων & επαγγελματιών της περιοχής.

Η σημερινή αφετηρία του ΚΤΕΛ στην Πύλη είναι τουλάχιστον 300 μέτρα μακριά από την αγορά και  τις υπηρεσίες, δημιουργώντας έτσι αντικίνητρο για αγορές. Κανείς επισκέπτης δεν θα κουβαλήσει τουλάχιστον 300 μέτρα δυο βαριές σακούλες με τρόφιμα για παράδειγμα, ώστε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο.   Αξίζει να επισημανθεί  πως αγορά δεν είναι μόνο τα καταστήματα τροφίμων, αλλά συμπεριλαμβάνονται όλα τα εμπορικά, οι υπηρεσίες υγείας (ιδιώτες γιατροί, φαρμακεία, κέντρο υγείας), φροντιστήρια,  αλλά και επιχειρήσεις μεταποίησης.

Είναι προτιμότερο και πιο λογικό ο επισκέπτης να ψωνίζει ό,τι χρειάζεται και να τα μεταφέρει 20 μέτρα και άλλο επιλεκτικά και 300 μέτρα. Συνήθης πρακτική των πελατών είναι να συγκεντρώνουν τα ψώνια σε ένα κοντινό μαγαζί, ώστε να τα μεταφέρουν ευκολότερα στο σημείο αναχώρησης. Η αποστολή και παραλαβή δεμάτων δεν είναι η ευκολότερη διαδικασία, αφού  για να στείλεις ένα δέμα εκτός της απόστασης πρέπει να περιμένεις και το λεωφορείο, ώστε να το παραδόσεις στον οδηγό του.

Τα εννέα συνολικά ημερήσια δρομολόγια του ΚΤΕΛ από την Πύλη στα Τρίκαλα  μόνο κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν θα προκαλέσουν, αφού η στάση τού ενός λεωφορείου θα είναι χρονικής διάρκειας 5 λεπτών. Αποβίβαση, επιβίβαση & δέματα. Το επιχείρημα του κυκλοφοριακού προβλήματος που θα προκαλέσει η έλευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ καταρρίπτεται ακόμη από το ότι μόνο 3 είναι τα δρομολόγια σε ώρες αιχμής στις 9.15΄, 12.00΄ & 14.00΄. Αυτό σε αντιδιαστολή με το μεγαλύτερο αριθμό διέλευσης φορτηγών διανομής αλλά και τουριστικών λεωφορείων που χρησιμοποιούν τον κεντρικό δρόμο.

Το ερώτημα λοιπόν συγκεκριμένο, τους επισκέπτες τούς θέλουμε μέσα στην Πύλη ή κάπου έξω και μακριά;

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Γιορτάζει & πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πιαλείας. Αναλυτικά το πρόγραμμα…

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 5 Μαΐου 202…