tsipras_olant copy

Τα…καλά του λόγια για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας έγραψε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σε βιβλίο το οποίο εκδόθηκε και περιλαμβάνει ιδιωτικές συζητήσεις των δυο συγγραφέων του Antonin André και Karim Rissouli με το Γάλλο πρόεδρο, γίνεται και αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό.

AdTech AdΣυγκεκριμένα, το κεφάλαιο «20» με τίτλο: «Ο φίλος Τσίπρας» είναι αφιερωμένο στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου του 2015, στις Βρυξέλλες.

Στο κεφάλαιο «21», με τίτλο: «Βοήθησέ με να σε βοηθήσω» ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρει: «Γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα.

Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ , τη Μέρκελ, και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».

Το βιβλίο περιλαμβάνει ιδιωτικές συζητήσεις, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 24 Μαΐου 2016, των δύο συγγραφέων με τον κ. Ολάντ και βγήκε ήδη στις προθήκες των γαλλικών βιβλιοπωλείων.

Πηγή:newsbomb.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…