agios-georgios-mantilas copy

Χθες Δευτέρα της Διακαινησίμου 02 Μαΐου 2016 εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου γιόρτασε το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου.

Το πρωί της Δευτέρας 02 Μαίου και ώρα 7:30 τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τηρήθηκε η παράδοση του ανεβάσματος εις το μοναστήριον, με το γνωστό τρόπο, δια την τοποθέτηση των μαντηλιών, τα οποία όπως είναι γνωστό, είναι τάματα των ευλαβών χριστιανών.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Δευτέρας) και ώρα 6:00 στον κεντρικό ναό του χωριού, των Αγίων Πέτρου και Παύλου, έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων από τις Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων. Εν συνεχεία θα ακολούθησε ο πασχαλινός εσπερινός.

Σήμερα Τρίτη της Διακαινησίμου 03 Μαίου 2016 θα τελεσθεί το πρωί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και περί ώρα 9:30, θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων πέριξ του χωριού, στις λεγόμενες ράχες. Περί ώρα 11:30, η όλη πομπή θα επιστρέψει στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου θα τελεσθεί ο Μικρός Αγιασμός και η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων.

Τα Ιερά Λείψανα και οι Αγιες Εικόνες θα παραμείνουν στην ενορία  έως την Κυριακή του Θωμά 08 Μαίου. Το απόγευμα της Κυριακής, και ώρα 6:00μ.μ θα τελεσθεί ο εσπερινός και αμέ­σως θα γίνει η αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Μετεώρων.

 

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

«Σκέψου ολικά, δράσε τοπικά»: Η Γεω-Ηθική

 Του Ηλία Γιαννακόπουλου/Φιλολόγου          α. «Ήτοι μεν πρώτιστα Χάος γένετ’ αυτάρ έ…