aot arxiki

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα.

Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα όσο αφορά την προσέλευση κόσμου και είχαμε την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ψηφίστηκε ομόφωνα απ΄όλους όσοι ήταν στην αίθουσα το νέο συμβούλιο. Αυτό απαρτίζεται από 13 πρόσωπα στα οποία υπάρχουν και μέλη της πρώην διοίκησης αλλά και νέα μέλη τα οποία εισήλθαν στο Δ.Σ.

Όπως τονίστηκε στην αίθουσα και αφού έγινε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός ο οποίος εγκρίθηκε, πλέον ο μεγάλος στόχος και το μεγάλο όνειρο για την διοίκηση του Ερασιτέχνη, είναι η αποπεράτωση του Αθλητικού Κέντρου του συλλόγου, στην περιοχή της Σωτήρας, εκεί όπου σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο παραχώρησε έκταση για την δημιουργία του προπονητικού κέντρου.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης προτάθηκε ο κ. Γεώργιος Κουτανίτης και Γραμματέας ο κ. Αθανάσιος Μηλιώτης τους οποίους και αποδέχθηκε το σώμα της συνέλευσης.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα απαρτίζεται από τους παρακάτω:

1) Βαρνακιώτης Βάϊος του Στεφάνου
2) Ηλιάδης Γεώργιος του Προκοπίου
3) Κολίτσας Νικόλαος του Δημητρίου
4) Μαγκούτης Δημήτριος του Ευαγγέλου
5) Μπακογιάννης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
6) Παναγιώτου Γεώργιος του Παντελή
7) Παναγιώτου Μιχαήλ του Αθανασίου
8) Πανάγος Βασίλειος του Γεωργίου
9) Παρδάλης Κωνσταντίνος του Παύλου
10) Τρικαλιώτης Ευθύμιος του Ευαγγέλου
11) Τσόγιας Δημήτριος του Αυγερινού
12) Φαμίσης Κωνσταντίνος του Σωτηρίου
13) Χρυσαφόπουλος Παντελής του Δημητρίου
Εξελεγκτική επιτροπή οι κάτωθι:

1) Γκαγκαστάθης Δημήτριος του Αποστόλου
2) Κολώνας Γεώργιος του Σωτηρίου
3) Κυπριζλής Ευάγγελος του Κωνσταντίνου

Ο πρόεδρος της συνέλευσης Γιώργος Κουτανίτης τόνισε:
“Είναι η σημαντικότερη ίσως συνέλευση. Θα είχαμε αποφύγει πολλά δεινά αν ο Ερασιτέχνης ήταν υγιής και δυνατός στο παρελθόν.

Φτάσαμε να κινδυνεύουμε να χάσουμε το σήμα , τον ύμνο του συλλόγου. Ευτυχώς που βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι και η ομάδα πλέον είναι εκεί που βρίσκεται . Αυτό που συνέβη με την συγκεκριμένη διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι τεράστια επιτυχία. Όπως και να μιλάμε πια για αθλητικό κέντρο κάτι που τα προηγούμενα χρόνια ούτε καν σκεφτόμασταν.
Αυτή η διοίκηση πρέπει να προχωρήσει και να παραμείνει στην θέση της. Έκαναν πολλά πράγματα για την ομάδα τα τρία τελευταία χρόνια»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Κώστας Παρδάλης αναφέρθηκε στον διοικητικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης.
«Ευχαριστώ για την παρουσία όλων σας σήμερα εδώ. Είμαστε περισσότεροι και το γεγονός αυτό μας τιμά. Την προηγούμενη φορά κάναμε έναν άτυπο απολογισμό.

Αναλάβαμε πριν 3 χρόνια τον Ερασιτέχνη. Η ομάδα ήταν σε κατηγορίες που ούτε καν θέλω να αναφέρω. Πολύ χαμηλά. Καταφέραμε και ανεβάσαμε την ομάδα στην Γ΄Εθνική. Και μετά στην Β Εθνική. Πήραμε και το κύπελλο της Γ΄Εθνικής. Μια χρονιά όπου πήραμε την άνοδο στην έδρα του πρώτου τότε «Καραϊσκάκη» στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική.
Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Με πολύ δουλειά καταφέραμε και βγήκαμε πρωταθλητές. Τα χρήματα που μπήκαν ήταν από χορηγίες και αυτό που λέμε το χέρι στην τσέπη.

Παράλληλα δημιουργήσαμε τις Ακαδημίες. Δεν υπήρχε τίποτα στις υποδομές. Νοικιάσαμε ιδιωτικό χώρο για να προπονούνται τα παιδιά των Ακαδημιών. Μετά ήρθαμε σε συμφωνία με την ΑΕΤ για τους γηπεδικούς χώρους στο Κηπάκι και τα τμήματα της ακαδημίας είναι εκεί. Οι δρόμοι δεν ήταν εύκολοι. Δεν λέμε ότι δεν κάναμε λάθη . Αλλά θέλουμε βοήθειες. Δεν μιλάμε μόνο υλικές αλλά και ηθικές. Την προηγούμενη φορά είμασταν πολύ λίγοι εδώ και αυτό μας απογοήτευσε. Το θεωρήσαμε απαξίωση.

Δεν γίνεται να μιλάμε για Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα με 20 μέλη . Ζητάμε την ηθική συμπαράσταση και προσπαθούμε για το καλύτερο.

Δεν είχαμε εγκαταστάσεις. Ο Α.Ο. Τρίκαλα, δεν έχει εγκαταστάσεις. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη και την ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μας παραχωρήθηκε η έκταση στην Σωτήρα.

Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τον μεγάλο μας στόχο και να φτιάξουμε το Αθλητικό Κέντρο του Α.Ο. Τρίκαλα.

Μετά την άνοδο προέκυψαν διάφορα. Ο κ. Κουτσούρης δήλωσε αδυναμία, κληθήκαμε τελευταία στιγμή να σώσουμε την ομάδα και να παίξει στην φουτμπολ λιγκ. Δεν είχαμε χρόνο. Μέσα σε 48 ώρες έπρεπε να βρεθεί κάτι , κάποιος να αναλάβει την ομάδα. Προέκυψε ο κ. Γιαλιάς. Δεν υπήρχε άλλη λύση, ανέλαβε , βοήθησε την ομάδα των Τρικάλων.

Ο Ερασιτέχνης είναι να δημιουργεί, να οργανώνει, να φτιάξει τα τμήματα υποδομής. Δεν επιβάλει απόψεις όσο αφορά το θέμα της ΠΑΕ. Και πάλι ακούσαμε διάφορα, και πάλι γκρίνιες . Να βλέπουμε και τα σωστά. Όλοι να βοηθάμε τον Α.Ο. Τρίκαλα σε όλα τα επίπεδα.

Και με το μπάσκετ έχουμε συνεργασία , παραχωρήσαμε και τον ύμνο μάλιστα στην ομάδα μπάσκετ .»

Ο Θέμης Τρικαλιώτης ανέφερε τον οικονομικό απολογισμό:
« Το 2014 τα έσοδα-έξοδα ήταν 49.508 ευρώ. Το 2015 42.080 ευρώ, το 2016 39.580 ευρώ και το 2017 37.830 .
Τα έσοδα είναι λίγα, κι αν καταφέρουμε και φτιάξουμε το αθλητικό κέντρο να δυναμώσει ο Ερασιτέχνης και να έρθουν κι άλλα έσοδα στον σύλλογο ανέφερε χαρακτηριστικά.»

Ο Γιώργος Παναγιώτου ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη δήλωσε τα εξής:
“Σήμερα η ομάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ΄ότι το 2014 όπου αποφασίσαμε το εγχείρημα και τελικά είχε μεγάλη επιτυχία. Όλοι έχουν αποδεχθεί τον Α.Ο. Τρίκαλα πλέον. Αυτό που υπάρχει σήμερα είναι σημαντικό επίτευγμα αυτής της διοίκησης του Ερασιτέχνη. Το 2014 ο Ερασιτέχνης είχε ένα δυσβάσταχτο χρέος σε ΙΚΑ και ΔΟΥ.

Σήμερα ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Τρίκαλα είναι πεντακάθαρος, δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ και έχει οικονομική εξυγίανση. Με την κατάσταση που υπήρχε τότε δεν μπορούσε να λειτουργήσει ο σύλλογος. Θα τα βρίσκαμε μπροστά μας. Και αυτό που αποφασίστηκε τότε ήταν το καλύτερο για τον σύλλογο. Σήμερα έχουμε μια ομάδα στην Β Εθνική. Την ακολουθεί ο κόσμος και έχει σημαντική παρουσία . Ελπίζουμε να πάει ακόμη καλύτερα αγωνιστικά και γιατί όχι να δούμε την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ.

Έγιναν πράγματα που ουδέποτε υπήρξαν στον ερασιτέχνη. Δημιουργήθηκαν ακαδημίες, υπάρχουν τμήματα όλων των ηλικιών στις υποδομές. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό όλων. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Τα παιδιά αυτά κάποτε να παίξουν στον Α.Ο. Τρίκαλα. Να είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό. Είναι μέλημά μας, μακάρι να γίνει πραγματικότητα. Είναι όμως δύσκολο γιατί δεν έχουμε γήπεδα.

Ο Α.Ο. Τρίκαλα να μην έχει γήπεδα. Να μην έχει τον δικό του χώρο . Απαράδεκτο. Αυτό πρέπει να λυθεί. Είναι ανασταλτικός παράγοντας στην εξέλιξη των ακαδημιών η έλλειψη γηπεδικών εγκαταστάσεων .

Το ευτύχημα πλέον είναι ότι απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους όπως ο Δήμαρχος, ο Αντπεριφερειάρχης, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και έδειξαν ενδιαφέρον να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα από την πρώτη στιγμή. Πλέον έχει ληφθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνη και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό. Μας παραχωρούν την έκταση στην Σωτήρα.

Είναι ένα μεγαλόπνοο έργο και σχέδιο με μεγάλο κόστος αλλά ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε με την στήριξη όλων.
Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Το κόστος υλοποίησης ξεπερνά τις 500.000 ευρώ για το Αθλητικό Κέντρο. Θα χρειαστεί βοήθεια απ΄όλους. Αφού ολοκληρωθούν τα σχέδια θα τα δώσουμε στην δημοσιότητα και θέλω να σας πω είναι ότι είναι εντυπωσιακό αυτό που πρόκειται να γίνει εκεί. Τι μεγάλες ομάδες τις κάνει ο λαός τους.

Οι διοικήσεις πρέπει να στηρίζονται. Να μην ξαναζήσουμε στιγμές διάλυσης της ομάδας. Άρα , για έναν ισχυρό Ερασιτέχνη ΑΟΤ απαιτείται η συμμετοχή όλων των Τρικαλινών.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης , τα μέλη που αποχώρησαν για την μεγάλη τους βοήθεια αλλά και τα νέα μέλη που έρχονται στην διοίκηση . Επίσης ευχαριστώ τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής και ιδιαίτερες ευχαριστίες στο πρόσωπο του κ. Γκαγκαστάθη. Σας ευχαριστούμε για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μας. »

Σε ερώτηση για την λειτουργία των Ακαδημιών και ότι ίσως θα έπρεπε να δοθεί βαρύτητα σε αγωνιστικά καθαρά τμήματα με επιλεγμένους νεαρούς παίκτες απαντήθηκαν τα εξής:

«Το πρόβλημα είναι οι εγκαταστάσεις. Θέλουμε να γίνει ο ΑΟΤ αυτός που θα μαζεύει τα παιδιά και να είναι ανταγωνιστικός και στις Ακαδημίες. Αλλά η οργάνωση χρειάζεται πάνω απ΄όλα εγκαταστάσεις, γήπεδα οργανωμένα. Αν γίνουν αυτά που έχουμε βάλει στόχο, μετά θα δούμε την φιλοσοφία των Ακαδημιών σε συνεργασία και με την ΠΑΕ. Δεν έχουμε εγκαταστάσεις. Ακόμη και για το Βοηθητικό στο στάδιο , τρέξαμε για να γίνει και πάλι λειτουργικό, ήταν παρατημένο. Υπάρχουν ερασιτεχνικοί σύλλογοι με 2 και 3 γήπεδα . Εμείς δεν έχουμε τίποτα από γήπεδα.

Δεν θέλουμε επίσης μόνο καθαρά αγωνιστικά τμήματα με επιλογές παικτών. Θέλουμε όλα τα Τρικαλινά παιδιά να παίζουν στις ακαδημίες του ΑΟΤ, να αγαπήσουν τον σύλλογο, το σήμα του , να γίνουν φίλαθλοί του. Οι αυριανοί φίλαθλοι της ομάδας. Θα προκύψουν και τα ταλέντα . Εμείς θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον Α.Ο. Τρίκαλα.»

Σχετικά με το Αθλητικό Κέντρο στην Σωτήρα και για περισσότερα στοιχεία απαντήθηκαν τα παρακάτω:
“Έχουμε αναθέσει σε Μηχανικό να δημιουργήσει τα σχέδια. Το Αθλητικό κέντρο θα αποτελείται από 5 γήπεδα ποδοσφαίρου. Τα 3 κανονικών διαστάσεων , ένα γήπεδα 8χ8 και ένα γήπεδο 5χ5. Αποδυτήρια, αναψυκτήριο, κερκίδες, χώροι να μπορούν οι γονείς να παρακολουθούν ανθρώπινα τα παιδιά τους σε προπονήσεις και αγώνες. Το σπίτι του Α.Ο. Τρίκαλα πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Όλες οι μεγάλες ομάδες αυτό το έχουν φροντίσει»
Ο

Κώστας Φαμίσης από την πλευρά του είπε τα εξής:
“ Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες το επίπεδο των Ακαδημιών του Α.Ο. Τρίκαλα είναι σε καλό βαθμό. Επίσης θα πρέπει να δούμε και με τις άλλες ακαδημίες, τις άλλες ομάδες την δυνατότητα συνεργασίας έτσι ώστε τα παιδιά να έρθουν κοντά στον Α.Ο. Τρίκαλα»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Σπανός τόνισε:
“ Συγχαίρω αυτούς τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη. Διοικητικό συμβούλιο ο Ερασιτέχνης δεν είχε για κάποια χρόνια. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση της έκτασης γιατί υπάρχει σοβαρό διοικητικό συμβούλιο στον Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα. Έχει μια βαρύτητα. Να βοηθήσουμε όλοι αυτή την διοίκηση, να ξεκινήσει για το Αθλητικό κέντρο και να γίνει κάτι καλό για όλη την ομάδα. Και τον κ. Μπαταγιάννη πρέπει να τον στηρίξουμε και να βοηθήσουμε την μεγάλη ομάδα. Σιγά σιγά να γίνει ένα ξεκίνημα για τα γήπεδα.»

Παράλληλα με την συνέλευση, έγιναν και εγγραφές νέων μελών. Σημειώνεται ότι καθημερινά μπορεί να εγγράφονται μέλη στον ερασιτέχνη , στα γραφεία της ΠΑΕ στο στάδιο .

aot 1 aot 2 aot 3 aot 4

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…