dh-s-arxiki-copy

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Σώμα & τα δύο θέματα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης & αφορούσαν το πρώτο στην:

  1. Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πύλης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση της μελέτης «Δημιουργία θεματικού χώρου στην Τ.Κ. Πύλης: «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΙΩΝ» & το δεύτερο στην…
  2.  Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πύλης και Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία θεματικού χώρου στην Τ.Κ. Πύλης: «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΙΩΝ».

Η έγκριση των παραπάνω θεμάτων & οι αποφάσεις που πάρθηκαν, ζητήθηκαν ως συμπληρωματικά στοιχεία της υποβληθείσας πρότασης, από την διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, για χρηματοδότηση της πράξης, μέχρι τις 20-10-2016.

Όπως είχαμε γράψει & προηγούμενό μας άρθρο, η πρόταση του Δήμου Πύλης για την δημιουργία του θεματικού χώρου «Πάρκο Γεφυριών», υποβλήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού & στο πλαίσιο της  πρόσκλησης 14.6.33.33.1-3 Α/Α ΟΠΣ: 1474 Έκδοση: 1/0 με τίτλο «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» στην Δράση14.6iv.33.33.1:  ’’Παρεμβάσεις  αναβάθμισης  και  εκσυγχρονισμού  για  την  ανάδειξη  επιστημονικών  –  πολιτιστικών      -περιβαλλοντικών πάρκων.’’

Το έργο είναι προϋπολογισμού 987.000 € περίπου & φορέας χρηματοδότησης οι Ε.Υ.Δ.Ε.Π.(Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη) & η πρόταση είναι προς έγκριση από την 29-6-16. Έργο το οποίο εφόσον εγκριθεί & πραγματωθεί θα είναι το 2ο στην Ελλάδα, το πρώτο υφίσταται ήδη στην Άρτα.

Παρόμοια υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις παραποτάμιες πόλεις της Ευρώπης, θεωρώντας ένα τέτοιο έργο, εκτός από εύλογο, επίσης πολύ σημαντικό για την βελτίωση της αισθητικής, της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, καθώς &  την τόνωση της τοπικής Οικονομίας, με τις δράσεις που αυτά φιλοξενούν.
Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, είπε:«Είμαστε σε καλό δρόμο, μιας & το έργο δεν μας το απέρριψαν. Είναι ακόμη νωρίς να ανακοινώσουμε κάτι ευχάριστο. Πρόκειται για ένα έργο που θα κρατήσει κόσμο στην Πύλη. Εμείς πιέζουμε για την επίτευξή του όσο μπορούμε», καλώντας τον καθένα από την μεριά του να πράξει το ίδιο.

dh-s-2-copy dh-s-1-copy

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…