Arxiki

«Ομόφωνα» πέρασαν τα 15 από τα 18 θέματα στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης, ενώ αναβλήθηκαν δύο(8 & 10) & ένα κατά πλειοψηφία(13). (***Δείτε τα θέματα ΕΔΩ).

Εκτός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, συζήτηση από το Σώμα έγινε & επί θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, τα οποία κατάθεσε η μείζονα μειοψηφία.

Ο κ. Παλλαντζάς αναφέρθηκε στο προς τί η αργοπορία κατασκευής της λιμνοδεξαμενής στο Παλαιομονάστηρο & πως κατά την  επίσκεψη «Φάμελλου» σήμερα στην Πύλη, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητηθεί & αυτό το θέμα. Ερώτηση στην οποία απάντησε ο Δήμαρχος λέγοντας πως το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στην Περιφέρεια, είναι προς έγκριση & σύντομα θα ανακοινωθεί από τον Περιφερειάρχη, χωρίς ο Υπουργός να έχει καμία σχέση μ’ αυτό.

Ο κ. Κουτσονάσιος ρώτησε σχετικά με τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Βαλομανδρίου, αν εδόθησαν χρήματα, πόσοι οι αποζημιωθέντες & γενικά τί «μέλλει γενέσθαι» με το όλο ζήτημα. Ο Δήμαρχος απάντησε επί του θέματος λέγοντας πως ήδη έχουν δοθεί χρήματα σε κάποιους πληγέντες, ο Δ. Πύλης βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο & πως ο βασικός σκοπός της δημ. Αρχής είναι η επίτευξη μεγαλύτερου αριθμού αποζημιωθέντων & όχι στενά χρονικά περιθώρια με μικρότερο αριθμό αυτών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην απουσία της δημ. Αρχής από Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Ξένιος Ζευς» & στην χρήση μηχανήματος έργου στο Μυρόφυλλο. Επί του πρώτου σκέλους του θέματος τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος λέγοντας, ότι οι σχέσεις με τον Σύλλογο είναι αγαστές & δεν υπήρξε καμία προστριβή, όπως ενδεχομένως να διαφάνηκε από δημοσιεύματα στον Τύπο. Όσον αφορά στο μηχάνημα έργου στο Μυρόφυλλο, ο Δήμαρχος ανέφερε πως αυτό όντως είναι «παροπλισμένο» στο μεγαλύτερο διάστημα. Μηχάνημα το οποίο διαχειρίζεται υπάλληλος με δίμηνη σύμβαση & όταν υπάρξει ανάγκη, τότε αποστέλλεται άλλος υπάλληλος του Δήμου για την χρήση αυτού.

Στο πρώτο σκέλος του θέματος από τον κ. Παπακωνσταντίνου, απάντηση ήρθε & από τον κ. Τζάνη ο οποίος αρχικά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία προστριβή με τον Σύλλογο. Δεν υπήρξε όμως επίσημη πρόσκληση στο Δήμο & όσον αφορά στην δική του «απουσία», η κατ΄ιδίαν κουβέντα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, επιλύει το ζήτημα.

Ο κ. Βύρων Κατσίβελος, ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος, στην τοποθέτησή του, κατηγόρησε την δημ. Αρχή για ελλιπή ενημέρωση του Σώματος εν όψει της επίσκεψης ‘Φάμελλου’, ο οποίος θα αναφερθεί στο φράγμα της Πύλης. Μέσα στο γενικότερο κλίμα των εξελίξεων, σχετικά με τα σχέδια της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, την μεγάλη «κουβέντα» γύρω από την εκτροπή του Αχελώου, θεώρησε ο κ. Κατσίβελος ότι έπρεπε η δημ. Αρχή να συμπεριλάβει το θέμα μεταξύ των άλλων της ημερήσιας διάταξης για πλήρη ενημέρωση του Σώματος, καθώς το θέμα: «Φραγμα της Πύλης», είναι αρκετά περίπλοκο με πολλές πτυχές, ώστε να διεκδικηθεί είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Απαντώντας στον κ. Κατσίβελο ο Δήμαρχος είπε ότι αυτό δεν έγινε λόγω της αργοπορημένης οριστικοποίησης τους ακριβούς «ραντεβού» για την επίσκεψη του Υπουργού στην Πύλη & πως η δημ. Αρχή δεν πρέπει να προστρέξει επί του θέματος(Φράγμα Πύλης), προτού δει σκέψεις & θέσεις του Υπουργείου.

Στο ίδιο κλίμα με τον κ. Παλλαντζά & η ερώτηση του κ. Καλλαντζή σχετικά με την λιμνοδεξαμενή στην Πιαλεία, για να απαντήσει ο Δήμαρχος λέγοντας πως & αυτό το έργο υπάρχει στην αντζέντα της Περιφέρειας, χρονικά όμως είναι πιο πίσω από το Παλαιομονάστηρο.

IMG_2879 IMG_2880 IMG_2882

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…